Statisticile realizate de Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi făcute publice duminică arată o scădere a numărului de accidente rutiere grave şi A numărului persoanelor decedate sau grav rănite în urma acestor evenimente. Valorile celor trei indicatori – număr de accidente, număr de morţi şi număr de răniţi grav - sunt conform oficialilor Poliţiei Rutiere, cele mai scăzute din ultimii zece ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Deşi statistica ne arată că numărul şi consecinţele accidentelor rutiere sunt în scădere, dramele care se întâmplă pe drumurile din ţară au un impact deosebit de fiecare dată. Conform celei mai recente analize realizate la nivelul Direcţiei Rutiere, comparativ cu perioada similară a anului 2022, anul acesta au fost înregistrate cu 4% mai puţine accidente, cu 9% mai puţine persoane decedate şi cu 5% mai puţine persoane rănite grav. De asemenea, valorile celor 3 indicatori, înregistrate, sunt cele mai mici din ultimii 10 ani”, a anunţat, duminică, în cadrul unei declaraţii de presă, comisarul şef Cristian Andrieş, de la Direcţia Rutieră a Poliţiei Române.
Potrivit acestora, analizele făcute la nivelul instituţiei indică drept principale cauze de producere a accidentelor rutiere grave nerespectarea regimului legal de viteză, indisciplina pietonilor, indisciplina bicicliştilor şi neacordarea priorităţii de trecere. 
Acţiuni de amploare ale poliţiştilor rutieri au avut loc în perioada 23 – 29 octombrie şi în perioada 9 – 15 octombrie.
Zeci de mii de şoferi au fost controlaţi, unii dintre ei fiind amendaţi.
Astfel, conform datelor furnizate duminică,  între 23 şi 29 octombrie au fost constatate peste 800 de infracţiuni şi aplicate peste 23.500 de sancţiuni contravenţionale, fiind testaţi, pentru consumul de alcool, 32.728 de conducători de vehicule şi alţi 1.811 conducători de autovehicule pentru consumul de droguri. În urma testărilor, au fost constatate 179 de infracţiuni pentru conducerea de autovehicule sub influenţa alcoolului şi alte 115 pentru conducerea sub influenţa substanţelor interzise.
În perioada 9 – 15 octombrie 2023, în cadrul acţiunii „Focus on the road”, au fost verificate peste 67.000 de vehicule, aplicate peste 14.500 de sancţiuni contravenţionale şi constatate 436 de infracţiuni la regimul rutier. Dintre acestea 11.773 au fost pentru şoferi sau pasageri care nu purtau centura de siguranţă, 2.421 pentru folosirea telefonului mobil şi 367 pentru alte activităţi de natură a distrage atenţia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.