Administraţia Naţională Apele Române anunţă, joi, că a fost montată pe Dunăre, pe braţul Sulina, o staţie automată pentru realizarea mai multor măsurători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O staţie automată cu cinci senzori de tip radar (pentru măsurarea nivelului apei, temperatura aerului şi a apei, turbiditate şi salinitate) a fost montată pe Dunăre, pe braţul Sulina, în timpul campaniei de măsurători hidrologice organizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor în cadrul proiectului DALIA”, anunţă, joi, Apele Române.

Potrivit sursei citate, cu ajutorul staţiei se vor obţine mai multe date şi informaţii despre canitatea de sedimente care ajunge din Dunăre în Marea Neagră.

”Anul trecut, în luna decembrie, în apropierea malului, a fost instalat şi un senzor optic care înregistrează continuu, într-un punct al secţiunii transversale, concentraţiile de sedimente în suspensie. Totodată, se monitorizează nivelul apei şi al salinităţii pentru a afla care este influenţa Mării Negre asupra oraşului Sulina”, a mai transmis sursa citată.

Instituţia anunţă că îşi propune să instaleze sisteme de monitorizare similare şi pe alte râuri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.