Exerciţiul antitero început în urmă cu o zi continuă, luni, la Universitatea Biotera din Bucureşti, anunţă SRI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În aceste momente, la Universitatea Biotera din Bucureşti, continuă exerciţiul antitero care a început ieri, 22 septembrie 2019, organizat de SRI (în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului) şi instituţiile partenere din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului", arată reprezentanţii SRI.

Conform acestora, astfel de exerciţii sunt derulate frecvent de autorităţile competente naţionale şi sunt utile pentru a testa şi valida cooperarea în teren a forţelor implicate.

SRI a organizat, duminică, un exerciţiu antitero la Ambasada Israelului, constând în simularea unui atac armat în imobil şi detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat.

”În aceste momente, la ambasada Israelului are loc un exerciţiu antitero organizat de SRI (in calitate de autoritate naţională in domeniul prevenirii şi combaterii terorismului) si instituţiile partenere din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului. Vor fi testate: răspunsul in teren al autorităţilor cu responsabilităţi, coordonarea activităţilor, dar si derularea in comun de măsuri investigative si post-incident. Va fi transmis şi un mesaj pe sistemul Ro Alert in zona ambasadei Israelului din Bucuresti”, anunţa SRI.
 
A fost simulat un atac armat în incinta imobilului in care funcţionează ambasada, precum şi detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat.
”Astfel s-a testat răspunsul dispozitivului de protectie al ambasadei, precum şi efectuarea intervenţiei prirotehnice. Astfel de exercitii sunt derulate relativ frecvent de autorităţile competente  naţionale şi sunt utile pentru a testa si valida cooperarea în teren a forţelor implicate”, explica SRI.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.