Echipa medicală de la Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” a efectuat al patrulea transplant de plămâni, din acest an. Pacientul este o femeie de 51 de ani, din Iaşi, care se afla pe lista de aşteptare pentru operaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii spitalului, intervenţia chirurgicală a fost complicată, deoarece pacientei i s-a montat o pompă exterioară, pentru a-i fi asigurată circulaţia sanguină, metodă pe care puţine spitale din Europa o folosesc.

”Femeia suferea de fibroză pulmonară, hipertensiune pulmonară şi avea şi emfizem pulmonar. După ce va parcurge toate etapele medicale, potrivit protocoalelor, şi va ajunge acasă, la Iaşi, pacienta va fi ingrijită chiar de mama primului beneficiar al transplantului de plămâni, Mugurel Amariei”, au transmis reprezentanţii unităţii medicale.

Operaţia de transplant a fost efectuată de aceeaşi echipă de medici care a realizat şi celelalte trei transplanturi de plămâni.

Starea pacientei este bună, ea se află într-o secţie specială de terapie intensivă, unde este monitorizată.

Potrivit medicilor, primii doi bărbaţi care au primit plâmâni noi se simt bine, fac sport şi au luat în greutate peste 10 kg. Cel de-al treilea pacient se află în perioada de recuperare medicală postoperatorie. 

Spitalul Clinic ”Sfânta Maria” se află în subordinea Primăriei Capitalei şi este administrat de ASSMB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.