Spitalul Municipal din Timişoara a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor impuse în situaţii epidemiologice deosebite, iar 9 din cei 10 bebeluşi de la Maternitatea Odobescu, pentru care iniţial au sosit teste pozitive de coronavirus, nu sunt infectaţi cu noul virus. Cel de-al zecelea este internat cu mama sa, şi ea depistată pozitiv, la Maternitatea Bega din Timişoara, care este spital-suport pentru COVID-19. Totodată, din 24 de cadre medicale din Timiş confirmate cu coronavirus, şase au fost externate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, Spitalul Municipal Timişoara a fost amendat cu 10.000 de lei.

"În urma controalelor efectuate de către inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică la nivelul unităţilor sanitare cu paturi, s-a constatat nerespectarea măsurilor impuse în situaţii epidemiologice deosebite, în unele cazuri, motiv pentru care s-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile legale in vigoare. În acelaşi sens, se continuă şi azi verificările la Spitalul Municipal, unde o echipă de inspectori din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică efectuează controlul specific, pentru a supraveghea respectarea măsurilor impuse”, se arată în comunicat.

Referitor la cei 10 nou-născuti depistaţi iniţial pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la Maternitatea Odobescu din Timişoara, DSP arată că, în urma retestării, s-a constatat că 9 dintre aceştia sunt negativi, iar nou-născutul pozitiv se află internat la Clinica Bega, desemnată pentru tratamentul acestor cazuri, împreună cu mama, confirmată şi ea cu coronavirus.

De asemenea, şase cadre medicale din cele 24 depistate infectate în Timiş au fost externate şi sunt vindecate.

"La nivelul judeţului Timiş, din cele 24 de cadre medicale confirmate pozitiv, au fost externate 6 persoane vindecate şi se mai află internate pentru tratament 18 cadre medicale. În acelaşi timp, au fost identificaţi contacţii direcţi ai acestor persoane şi a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, urmând să fie testate persoanele simptomatice, acolo unde este cazul”, mai arată DSP Timiş.

În judeţul Timiş au fost confirmate, până acum, 300 de cazuri de coronavirus şi au fost 176 de persoane declarate vindecate la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.