Spitalul Judeţean Alexandria spune că bărbatul care a participat la protestul din 10 august şi care murit duminică noapte în unitatea medicală era în evidenţe cu mai multe afecţiuni cardiace şi digestive, precizând că era internat din 15 august la terapie intensivă, cu diagnosticul "ulcere multiple sângerânde".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria a transmis, luni, un comunicat de presă în care precizează că bărbatul, în vârstă de 68 de ani, a ajuns la unitatea medicală în 15 august, prin transfer, având cu hemoragie digestivă superioară, "exprimată prin melenă şi sindrom anemic sever".

"Investigaţiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde şi a fost internat la Terapie Intensivă, unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic.  Cu toate acestea, starea pacientului s-a agravat.  În data de 19 august, orele 23.45, bărbatul a decedat, în urma unui stop cardio-respirator. Facem meţiunea că pacientul era în evidenţă pentru mai multe afecţiuni cardiace şi digestive.  Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei", a transmis Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria.

Poliţiştii şi procurorii din Teleorman au declanşat o anchetă şi au deschis un dosar de cercetare penală în cazul bărbatului.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) spune că bărbatul se prezentase la una dintre ambulanţele SMURD aflate în Piaţa Victoriei la protestul din 10 august, acuzând sângerare la nas, a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi a refuzat transportul la spital.

"În urma informaţiilor conţinute în documentele de la intervenţia echipajelor medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat din Piaţa Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanţele SMURD aflate la faţa locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului). Pacientul a declarat echipajelor de urgenţă că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conştient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), şi oxigenare în limite normale (97%). În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură", a precizat DSU.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.