Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" va avea, de vineri, o Clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică cu 85 de paturi, care va funcţiona într-o clădire nouă, cu echipamente de ultimă generaţie şi personal medical instruit în străinătate, iar, din 20 octombrie, medici din Israel şi Statele Unite vor efectua intervenţii chirurgicale complexe la copii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" va fi deschisă vineri şi va avea o capacitate de 85 de paturi, dispuse pe patru etaje.

Primăria Sectorului 1 precizează că parterul va funcţiona ca unitate de primiri urgenţe, diagnostic, internări, cameră de gardă şi laboratoare de analize medicale, etajele 1 şi 2 vor avea funcţiuni de spitalizare pe categorii de vârstă - sugari, preşcolari şi şcolari. Etajul 3 va fi destinat blocului operator pentru chirurgie cardiacă, iar etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator pentru neurochirurgie.

Fiecare bloc operator va avea câte opt paturi de terapie intensivă, iar medicii români specializaţi în neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară vor fi ajutaţi de o echipă de 20 de asistente specializate în Israel.

De asemenea, începând cu 20 octombrie, medici din Israel şi Statele Unite vor efectua intervenţii chirurgicale complexe la copii, în cadrul unei misiuni în care mai multe fundaţii internaţionale finanţează deplasarea personalului medical care va lucra împreună cu cel românesc.

Primăria Sectorului 1 precizează că investiţiile la Spitalul Grigore Alexandrescu vor continua şi în perioada următoare. Astfel, pe lângă lucrările de reparaţii şi renovări la celelalte corpuri de clădiri, s-au demarat procedurile pentru construirea unei noi clinici, cu patru etaje, în locul unei construcţii care datează din 1937.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.