Peste 60 de copii diagnosticaţi cu viroze au fost internaţi în weekend la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, majoritatea cu virusul sinciţial respirator, a declarat luni pentru News,ro purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Raluca Alexandru, care a precizat că cei mai afectaţi sunt sugarii şi copiii mici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit medicului, la sfârşitul  săptămânii trecute au avut loc peste 350 de pacienţi care s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe.
”Au fost peste 60 de internări cu viroze in acest weekend. Predomină virozele cu virusul sinciţial respirator (VSR), gripă, cu infecţii asociate ce dau pneumonii complicate. Sunt prezente şi virozele digestive ( diaree, febră...) dar in număr mai mic”, a precizat medicul.. 
Cei mai afectaţi care necesită internare sunt sugarii şi copii mici, de creşă sau care merg la grădiniţă.
Şi la Spitalul ”Victor Gomoiu” situaţia este gravă. 
Dr. Ana Maria Daviţoiu, medic primar pediatru şi şeful secţiei pediatrie 1 la Spitalul de copii Victor Gomoiu din Capitală. a relatat News.ro că sunt aproximativ 200 de prezentări la camera de gardă, din care în jur de 120-140 vin cu episod acut de boală, infecţii respiratorii. La Spitalul de copii ”Victor Gomoiu” există unul dintre cele două centre de evaluare din Capitală destinate copiilor cu viroze respiratorii, cel de-al doilea fiind la INSMC.
Medicul nu exclude ca numărul de îmbolnăviri să fie mai mare acum, după pandemie, şi din cauza faptului că cei mici nu au fost expuşi infecţiilor în perioada pandemică. În acelaşi timp, atrage atenţia asupra faptului că se îmbolnăvesc copii de vârstă mică şi sugari, care nu au apucat să-şi formeze imunitatea.
În Centrul de Evaluare copiii sunt testaţi pentru virus respirator sinciţial, pentru COVID, gripă şi adenovirus, iar apoi, în funcţie de diagnostic, sunt direcţionaţi separat astfel încât să nu stea împreună în camera de gardă. Acest proces era realizat de medici şi înainte de existenţa Centrului de Evaluare, spune Dr. Daviţoiu.
Cele mai multe cazuri sunt în această perioadă cu virus respirator sinciţial.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.