Spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi va fi reabilitat din fonduri europene şi de la bugetul judeţului, valoarea proiectului fiind de aproximativ 27 milioane de euro. Vor fi modernizate cele trei corpuri ale clădirii în care funcţionează spitalul care a fost deschis în 1970.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de reabilitare şi modernizare a celui mai mare spital de copii din zona Moldovei a fost semnat, marţi, la sediul Guvernului, de către premierul Mihai Tudose, ministrul delegat pentru fonduri europene Marius Nica şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Maricel Popa.

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi" a fost depus de Consiliul Judeţean Iaşi în vederea finanţării prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Valoarea proiectului este de 121.47 milioane de lei, inclusiv TVA, adică aproximativ 27 milioane de euro.

Contribuţia Consiliului Judeţean Iaşi va fi de 7,2 milioane de euro, reprezentând cheltuielile neeligibile şi cofinanţarea de 2% din costurile eligibile ale proiectului. Durata de implementare a proiectului este de 56 de luni.

Potrivit reprezentanţilor CJ Iaşi, vor fi modernizate cele trei corpuri ale clădirii în care funcţionează spitalul ieşean.

Astfel, vor fi realizate lucrări de izolare termică a faţadei, înlocuire a tâmplăriei, izolarea termică a planşeului peste subsolul neîncălzit, realizarea sursei de răcire pentru saloane, săli tratamente, săli de operaţie şi cabinete medicale.

Totodată, va fi instalat un sistem de panouri solare ca formă alternativă de producere a agentului termic necesar obţinerii apei calde de consum şi se vor face lucrări de modernizare a instalaţiilor de iluminat, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent şi incandescent cu corpuri cu eficienţă energetică ridicată.

Clădirea în care funcţionează unitatea medicală a fost dată în folosinţă în anul 1970 şi are o arie construită la sol de 2.817 mp şi o suprafaţă utilă de 18.668 metri pătraţi.

Premierul Mihai Tudose a declarat că va urma şi o a doua etapă de modernizare a spitalului de copii din Iaşi, care va presupune şi dotarea unităţii cu aparatură medicală
performantă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.