Montarea Sistemului modular medical de izolare şi tratament (SMMIT) care funcţionează ca secţie de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă "Dr.Victor Popescu” din Timişoara a fost finalizată. Spitalul de campanie a fost ridicat pe Stadionul CFR din Timişoara, iar corturile au toate utilităţile necesare şi vor fi dotate cu televizoare şi frigidere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă, de luni, al Spitalului Militar Timişoara, au fost deja instalate corturile în zona de izolare şi carantinare, cu o capacitate de 120 de locuri, şi zona medicală principală, cu o capacitate de 52 de paturi, unde vor fi tratate cazuri uşoare şi medii de COVID-19 şi 4 paturi ATI.
 
De asemenea, s-a finalizat şi racordarea sistemului modular medical la utilităţi (apă, canalizare, curent electric, telefonie fixă, cablu TV).
 
 
"În zona de izolare şi carantinare au fost instalate paturile, iar azi au fost livrate televizoare şi frigidere pentru toate corturile. În cursul zilei de astăzi, căile de rulare pentru personal şi ambulanţă vor fi asfaltate şi au fost livrate containerele de birouri, farmacie şi pentru personalul administrativ”, se arată în comunicat.
 
Potrivit sursei citate, zona principală medicală a sistemului modular urmează a fi operaţionalizată din punct de vedere medical prin aducerea aparaturii necesare pentru investigarea şi tratarea pacienţilor, stabilirea circuitelor funcţionale în vederea întocmirii documentaţiei necesare pentru avizarea/acreditarea SMMIT.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.