Creşterea numărului de copii infectaţi cu SARS-CoV 2, în ultimele zile, a determinat o reorganizare a paturilor în Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Astfel, se extinde zona roşie destinată Pediatriei unde a fost suplimentat numărul de paturi destinate copiilor, de la cinci la zece paturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Începând de mâine, sunt alocate încă 5 paturi pentru copiii COVID 19 pozitiv care necesită internare în spital. Prin această reorganizare, în unitatea sanitară vor fi disponibile, în total, 10 paturi pentru pacienţii pediatrici. Se suplimentează, în acelaşi timp, cu 10 unităţi şi numărul de paturi destinate însoţitorilor copiilor”, se arată într-un comunicat de presă, de joi, al Spitaului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara. 
 
Toate paturile din secţia roşie de Pediatrie sunt dotate cu instalaţii de oxigen suplimentar.
 
“Ultimele zile au adus o creştere accentuată a numărului de cazuri de copii infectaţi cu coronavirus.  Azi noapte au fost aduşi 3 sugari pozitivi COVID 19, care au fost evaluaţi. Din fericire, nu a fost necesară internarea acestora. Având în vedere însă statisticile oficiale, în care zilnic sunt raportaţi peste 200 de copii depistaţi cu SARS-CoV 2, am decis să realizăm o primă reorganizare a numărului de paturi destinate pediatriei. Acum, de exemplu, avem sugari  internaţi cu o formă moderată de boală şi care necesita tratament de specialitate in spital. Dacă numărul celor care se adresează spitalului nostru va creşte, ne vom adapta şi vom face o nouă reorganizare, alocând mai multe paturi pentru copii”, spune S.L. dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie dr Victor Babeş Timişoara.
 
În prezent, zona roşie a Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara include 100 de paturi pentru adulţi, în secţiile de Pneumologie şi Boli Infecţioase, şi 10 de copii, în secţia de Boli Infecţioase. Secţia de Terapie Intensivă are disponibile 12 paturi destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV 2.
 
Joi, la prânz, erau internaţi cel puţin doi copii la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.