Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi se confruntă cu un număr tot mai mare de pacienţi cu COVID-19 şi va primi, începând de miercuri, exclusiv pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, pavilioanele spitalului unităţii sanitare fiind deja operaţionalizate în acest sens. Singurii pacienţi non-COVID care vor primi îngrijiri medicale în acest spital vor fi cei cu infecţia HIV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În momentul de faţă, în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva din Iaşi avem în îngrijire un număr de peste o sută de pacienţi COVID-19 pozitiv cu forme medii şi severe, iar, din nefericire, adresabilitatea este în continuă creştere. Începând cu ziua de miercuri, 8 septembrie, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi va îngriji exclusiv pacienţi COVID-19, la acea dată, toate pavilioanele din componenţa spitalului fiind operaţionalizate în acest sens”, a transmis, luni, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Manuel Roşu.
 
Conform acestuia, singurii pacienţi neinfectaţi cu virusul SARS-CoV2 care vor mai fi îngrijiţi în următoarea perioadă în acest spital vor fi pacienţii cu HIV/SIDA. Aceştia vor fi îngrijiţi "într-un sector special destinat" şi în "condiţii epidemiologice corecte, stricte".
 
"După redistribuirea pacienţilor îngrijiţi în terapia intensivă mobilă, care în momentul de faţă este destinată pacienţilor non-COVID, ulterior sterilizare şi igienizare, şi acest sector va fi dedicat pacienţilor SARS-CoV-2 astfel încât capacitatea de îngrijire a pacienţilor care necesită terapie intensivă în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi va fi mărită la 17 paturi”, a adăugat medicul.
 
El a solicitat din nou pacienţilor se vaccineze, să nu întârzie vizita la medic la primele semne ale infecţiei cu noul coronavirus şi să nu folosească "tratamente empirice" la domiciliu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.