Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, Florin Manuel Roşu, afirmă că spitalul a operaţionalizat aproape toate pavilioanele unităţii sanitare pentru îngrijirea pacienţilor diagnosticaţi cu COVD-19, ultimul dintre pavilioane, destinat afecţiunilor non-COVID, fiind în curs de operaţionalizare. Acesta subliniază că mulţi dintre pacienţii care au ajuns la spital în ultimele săptămâni au prezentat „suspiciune înaltă” de infectare cu tulpina Delta virusului SARS-CoV-2.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform managerului Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, numărul de cazuri de pacienţi cu COVID-19 care ajung la această unitate sanitară  „este în continuă creştere”.
„În momentul de faţă am operaţionalizat toate pavilioanele în vederea îngrijirii pacienţilor SARS-CoV-2 pozitiv. Inclusiv ultimul pavilion, care îngrijeşte pacienţi non-COVID şi care se află la distanţă de celelalte pavilioane, este în curs de reamenajare din punct de vedere epidemiologic în vederea transformării acestuia în pavilion COVID-19”, a anunţat, marţi, managerul Spitalului, Florin Roşu.
Acesta a menţionat că se fac demersuri şi pentru creşterea capacităţii de terapie intensivă.
Conform medicului, din totalul pacienţilor internaţi în ultimele trei săptămâni la Spitalul de boli infecţioase din Iaşi, toţi pacienţii au prezentat „suspiciune înaltă” de infectare cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, iar pentru o parte dintre aceştia analizele au confirmat prezenţa acestei tulpini.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.