Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău ia în calcul varianta de a transforma secţiile de ORL şi Oftalmologie în spaţiu destinat tratării bolnavilor de COVID-19, în contextul creşterii numărului de cazuri de infectare cu coronavirus în judeţ, ceea ce a dus la aglomerarea spitalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Creşterea numărului de bolnavi diagnosticaţi cu COVID-19 la Buzău a dus la supraglomerarea spitalelor care tratează această afecţiune. Astfel, la finele săptămânii trecute, Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, desemnat unitate suport COVID, a atins capacitatea maximă, iar duminică conducerea spitalului a trecut la suplimentarea numărului de paturi astfel încât unitatea sanitară să poată primi până la 190 de bolnavi.

Totodată, la Spitalului Judeţean Buzău au fost identificate două secţii care au preluat deja din multitudinea de cazuri confirmate săptămâna trecută. Astfel, toate cele 25 de paturi din secţia TBC au fost ocupate, iar la Secţia de Boli infecţioase există deja un grad de ocupare de 50%, 15 din cele 29 de paturi fiind ocupate deja de pacienţi infectaţi cu Covid-19.

Luni dimineaţă, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat erau internaţi 142 de pacienţi, iar DSP a raportat 21 de noi cazuri de îmbolnăvire. Cele 21 de cazuri sunt pacienţi cu vârste între 14 şi 84 de ani, trei dintre aceştia fiind testaţi în laboratoare private.

Numărul de cazuri confirmate în judeţul Buzău de la debutul epidemiei a ajuns la 426, din care 8 persoane au decedat, iar 180 au fost vindecate. În spaţiile de carantină instituţionalizată din Buzău se mai află 18 persoane, iar alte 889 sunt izolate la domiciliu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.