Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea sugerează, în mesajul de Ziua Internaţională a asistentului medical, că numărul asistentilor medicali care vor să lucreze în străinătate a scăzut, anunţând noi măsuri pentru reducerea exodului acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ultimele statistici arată o scădere semnificativă a cererii  de certificate de conformitate, documente care atestă studiile urmate în vederea  exercitării profesiei peste hotare", afirmă ministrul Sănătăţii Sorina Pintea în mesajul de Ziua Internaţională a asistentului medical, exprimându-şi respectul faţă de activitatea cadrelor medicale – medici, asistenţi medicali, infirmieri pentru efortul depus în asigurarea asistenţei medicale.

Pornind de la considerentul că asistentul medical are un rol important  în echipa medicală şi în procesul de îngrijire al pacienţilor, dar şi în cel de consiliere şi informare a acestuia şi că avem nevoie de asistenţi medicali profesionişti,  bine pregătiţi si aproape de pacienţii noştri, ministrul subliniază că, după una dintre cele mai importante măsuri luate în ultimii doi ani in sistemul medical,  creşterea salariilor medicilor si asistenţilor medicali din spitale, au continuat măsurile prin care vizează asigurarea condiţiilor necesare pentru exercitarea profesiei de asistent la standarde ridicate, dar şi  reducerea exodului acestor profesionişti.

"Astfel, continuăm  programele de specializare pentru reconversie profesională pentru asistenţii generalişti şi de pediatrie, am aprobat normele de organizare si desfăşurare a programului de studii complementare in asistenta de urgenţă. Ministerul Sănătăţii a initiat un proiect de modificare a Ordinului MS 942/2017 privind specializarile pentru asistentii medicali prin care se extinde lista specializarilor si se da posibilitatea reconversiei profesionale a asistentilor medicali, indiferent de nivelul de calificare, iar anul acesta vom promova Legea profesiilor (care include legea exercitarii profesiei de asistent medical) în prezent în circuit de avizare", anunţă Sorina Pintea.

 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.