Preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, fost premier al României, a declarat, la Timişoara, că nu i se pare în regulă cu Avocatul Poporului a plecat în concediu fără a-şi lăsa dreptul la semnătură şi s-a întrebat ce se va întâmpla dacă acesta moare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grindeanu a declarat, la Timişoara, că a urmărit ce se întâmplă cu legile Justiţiei, deşi nu este un specilist în Drept, dar că nu i se pare normal ca Avocatul Poporului să plece în concediu fără a-şi delega dreptul de demnătură.

”Cred că sunt printre puţinii, deşi înţeleg că a fost un delay între şedinţa de guvern şi publicarea în monitor, n-am citit-o. Vă spun sincer. Am văzut toate luările de poziţie, comentariile făcute de unii şi de alţii, dar să intru în amănunte, şi nici nu sunt un specialist în partea asta de Drept să îmi dau cu părerea. Aşa că nu am comentarii legate de această ordonanţă. Am văzut că CSM-ul a spus anumite lucruri, am văzut că există anumite sesizări care sunt depuse în acest moment la Avocatul Poporului, care a plecat în concediu fără să-şi lase dreptul la semnătură, ceea ce daţi-mi voie să vă spun că mi se pare că nu e chiar în regulă”, a declarat Grindeanu.

Fostul premier s-a întrebat ce s-ar fi întâmplat dacă Avocatul Poporului ar fi murit şi a apreciat că Victor Ciorbea are dreptul la concediu.

”Am văzut un comentariu aseară al unui cunoscut analist, ce se întâmplă, doamne fereşte, dacă moare şi nu şi-a lăsat dreptul de semnare. Lucrurile acestea chiar fără a citi ordonanţa mi se par un pic forţate, dar luaţi comentariul meu aşa, nu am crezut că voi zice în viaţa asta aşa ceva, un comentariu tehnocrat, având în vedere că nu mai fac parte din partidele politice. Asta cu avocatul poporului am urmărit-o, am văzut că şi partidele din opoziţie şi înalta curte au depus sesizări la avocatul poporului. Probabil când se întoarce domnul Ciorbea, orice om are dreptul la concediu, când se întoarce le va lua în discuţie domnul avocat al poporului”, a mai spus Grindeanu.

Victor Ciorbea este în concediu până în 30 octombrie. El şi-a delegat atribuţiile unuia dintre adjuncţi, dar sunt exceptate de la delegare atribuţiile referitoare la sesizarea Curţii Constituţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.