Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat depunerea vineri în Parlament a unui proiect de lege prin care să fie protejate drepturile salariaţilor plătiţi cu salariul minim pe economie. Astfel, PSD propune modificarea Codului Muncii în sensul în care salariul minim să fie acordat doar persoanelor şi posturilor care nu necesită sau nu au vreo calificare, iar salariul minim să fie acordat pe o perioadă determinată de până la 12 - 24 de luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Astăzi am decis să depunem în Parlament un proiect de lege pentru a proteja drepturile salariaţilor plătiţi cu salariul minim pe economie. Este inadmisibil ca într-o ţară europeană să avem medici, ingineri, maiştri, constructori, şoferi profesionişti, directori în sistemul privat, plătiţi cu salariul minim! Practic, o treime din numărul total de angajaţi din România (1,7 milioane de persoane) sunt angajate pe salariul minim, deşi peste 80% dintre acestea au cel puţin o calificare”, a scris Sorin Grindeanu vineri pe Facebook. 
 
El a explicat şi ce prevede iniţiativa legislativă a PSD. 
 
„De aceea, noi considerăm că salariul minim trebuie să redevină un instrument de protecţie socială, valabil doar pentru persoanele apte de muncă care nu au nicio calificare. Iar, în acest sens, propunerile PSD pentru modificarea Codului Muncii, sunt:
 
- salariul minim se acordă doar pentru persoanele şi posturile care nu necesită/nu au vreo calificare;
 
- salariul minim se acordă pe o perioadă determinată de până la 12 - 24 de luni”, a conchis Grindeanu în postarea de pe reţeaua de socializare. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.