Ministreul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi seară, că este nevoie de o durată mai lungă de şcoală pentru recuperarea pierderilor şi că în acest sens este nevoie de o dezbatere privind structura anului şcolar, astfel încât vacanţa mare să fie micşorată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu vacanţa de vară am întotdeuana cele mai bune gânduri, mie îmi place vacanţa, mi-a plăcut când am fost elev, dar sunt conştient că este nevoie de o durată mai mare de cursuri, de şcoală. Până la finalul anului 2021 trebuie să ştim structura anului 2022 - 2023, deci cu 9 luni înainte ar fi corect să ştim”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24, joi seară.

Cîmpeanu a adăugat că este mai dificil să micşoreze alte vacanţe din timpul anului şcolar.

”E mai greu să micşorezi şi celelalte vacanţe pentru că sunt puncte fixe, sărbătorile pascale, sărbătorile de iarnă. Focusul va fi pe vacanţa de vară, dar rezultatul trebuie să fie cel acceptat de profesori, împreună cu elevii, cu părinţii, stând la masă, aducând argumente. În primul rând, nevoia de recuperare a pierderilor pe care, trebuie să o recunoaştem cu toţii”, a declarat ministrul.

Întrebat dacă este necesar să se micşoreze doar o vacanţă sau mai multe, ministrul a precizat că se referă la mai mulţi ani.

”În ani. Nu ştiu să spun şi nu îmi arog dreptul de a avansa aceste idei. Trebuie să avem o dezbatere”, a declarat Cîmpeanu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.