Societatea de termoficare din Timişoara, Colterm, anunţă că a reînceput furnizarea agentului termic către clienţii săi, dar că distribuitorul de gaz a întârziat livrarea cu patru-cinci ore, astfel că nu s-a reuşit punerea în funcţiune a sistemului la ora estimată, iar prioritare erau spitalele. Astfel, noaptea trecută, pentru a treia noapte consecutiv, caloriferele celor peste 50.000 de abonaţi au fost reci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Începând din seara de joi, 28 octombrie, Colterm a reînceput furnizarea agentului termic pentru clienţii sistemului centralizat de încălzire. Din păcate, distribuitorul de gaz a întârziat livrarea acestuia cu 4-5 ore, motiv pentru care nu am reuşit să repunem în funcţiune sistemul de încălzire în timpul în care estimăm că se va întâmpla, instalaţiile fiind repornite aseară, după ora 18.  Prioritare la alimentare au fost spitalele din Timişoara racordate la COLTERM, motiv pentru care alimentarea celorlalte puncte termice a întârziat peste estimările  noastre. Ne cerem scuze timişorenilor cărora le-am prelungit acest disconfort şi îi asigurăm că, în cursul acestei zile, toate punctele termice vor fi alimentate şi toţi timişorenii vor avea căldură şi apă caldă. Întârzieri în furnizare vor fi la o parte dintre clienţii din zona de nord a oraşului, respectiv a celor arondaţi punctelor termice 13, 50 şi Diana, unde există o avarie care se va remedia până în orele următoare, ca până cel târziu la ora 20 şi acestea să fie alimentate cu agent termic”, a transmis Colterm Timişoara într-un comunicat de presă de vineri.
 
Potrivit Colterm, temperatura la care va furniza căldură va fi scăzută, de 35 de grade la plecarea din punctele termice.
 
Cu toate acestea, caloriferele din apartamentele timişorenilor au fost reci pentru a treia noapte consecutiv.
 
Vineri dimineaţa, reprezentanţii Primăriei Timişoara au anunţat că primarul Dominic Fritz se află la Bucureşti, pentru a avea o discuţie cu premierul în funcţie, Florin Cîţu, pentru a rezolva situaţia termoficării din Timişoara pe perioada iernii.
 
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a anunţat, joi, că a găsit un furnizor de gaz către Colterm, pentru a se putea relua termoficarea din municipiul Timişoara, însă contractul este valabil până la 1 noiembrie. Sistemul centralizat de termoficare va funcţiona la nivel minim.
 
Sistemul centralizat de încălzire din Timişoara a fost oprit marţi, din cauza datoriilor pe care Colterm le are la furnizorii de gaze naturale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.