Sistemul IT al Direcţiei Generale a Vămilor, parte a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), nu ar funcţiona, cel puţin de la primele ore ale dimineţii, iar angajaţii vămilor lucrează pe hârtie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii din vămi au trecut pe sistemul de rezervă şi lucrează pe hârtie pentru a permite tranzitul de persoane şi mărfuri, au declarat, pentru Profit.ro, surse autorizate.

Efectele acestei situaţii sunt îngreunarea activităţii vameşilor şi, implicit, creşterea timpilor de aşteptare, pe măsură ce orele trec fără ca situaţia să fie soluţionată, a declarat, pentru Profit.ro, fostul şef al Vămii, Dorel Fronea.

Dacă se ajunge la o durată de nefuncţionare a sistemului IT de circa 24 de ore, situaţia ar putea deveni critică, potrivit acestuia. Există informaţii că sistemul IT al Vămii ar fi, de fapt, nefuncţional încă din seara zilei de joi.

Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare (CNIF), structură a Ministerului Finanţelor care administrează infrastructura IT a ANAF, inclusiv a Vămii, precum şi a Finanţelor şi a altor agentţii subordonate ministerului, lucrează la remedierea situaţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.