Sirianul Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani şi patru luni de închisoare pentru răpirea urnaliştilor în Irak şi pentru infracţiuni economice, a fost scos din Pentenciarul Mărgineni, unde execută pedeapsa, şi transferat într-un spital din reţeaua cuvilă, el având probleme renale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din ANP, Omar Hayssam a fost dus iniţial la o unitate spitalicească din municipiul Târgovişte, ulterior el fiind transferat la Spitalul de Nefrologie Carol Davila din Bucureşti. Starea acestuia nu este gravă, el având nevoie de investigaţii medicale care nu se pot face în reţeaua spitalelor-penitenciar, au precizat sursele citate.

Omar Hayssam a fost condamnat în anul 2014 la 23 de ani şi patru luni de detenţie în urma contopirii pedepselor din cele trei dosare în care fusese condamnat pentru terorism, înşelăciune şi fraude, respectiv dosarul răpirii celor trei jurnalişti în Irak, dosarul înşelăciunii în cazul "Volvo" şi cel al fraudelor din cauza "Foresta Nehoiu".

El este încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din judeţul Dâmboviţa,

În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad, iar o lună mai târziu autorităţile române îl reţineau pe  Omar Hayssam. Deşi preşedinţia anunţa la acel moment că Omar este acuzat de implicare în răpirea jurnaliştilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian, la Bagdad, el a fost arestat preventiv pentru infracţiuni economice, într-un alt dosar.

La aproape un an şi o lună de la plasarea lui în arest, instanţa a dispus eliberarea, din motive medicale, la propunerea procurorului Ciprian Nastasiu, cel care ceruse şi arestarea sirianului.

Eliberarea a fost cerută pe motiv că starea de sănătate a inculpatului s-a degradat, după o operaţie pentru cancer la colon care a avut loc în 17 ianuarie 2006, la Spitalul Penitenciar Rahova.

În 30 iunie 2006, Hayssam a fugit din România la bordul unei nave. El fiind dat în urmărire generală la nivel naţional şi internaţional, în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă de către Curtea de Apel Bucureşti, în iulie 2006.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.