Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) solicită demisia lui Daniel Horodniceanu din funcţia de vicepreşedinte CSM pentru atitudinea pe care a avut-o la adresa Poliţiei. SNPCC îl acuză pe Horodniceanu că are un comportament duplicitar: “dur şi intransigent când alţii încalcă legea dar sfidator şi agresiv la adresa Poliţiei Române atunci când el încalcă legea şi trebuie să-i suporte rigorile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual a reacţionat în urma unei filmări apărute în spaţiul public în care Daniel Horodniceanu este oprit în trafic de poliţiştii ieşeni şi îi ameninţă că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.
“SNPPC solicita demisia/demiterea domnului Horodniceanu. Lupul paznic la oi!  Înţeleaptă vorbă a românului! Astăzi a apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreşedinte al CSM, a mai demonstrat incă o dată că în România, articolul 16 din Constitutie este scris doar pentru «fraierimea» care, nu-i aşa, trebuie să se conformeze şi să respecte legea, lege pe care politicienii in general, iată că şi magistraţii, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze poliţistii care, culmea, nu fac decât să ..... aplice legea!”, a transmis SNPPC.
Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual solicită şi demiterea lui Horodniceanu din magistratură. 
“Având in vedere gravitatea afirmaţiilor şi a atitudinii la adresa Poliţiei Române, precum şi impactul total negativ şi umbra de îndoială aruncată de un asemenea comportament asupra justiţiei în general, magistraţilor în special,  SNPPC solicită domnului Horodniceanu: demisia din funcţia de vicepreşedinte al CSM! Nu este firesc ca un vicepreşedinte CSM, aparator şi garant al bunei funcţionări a justiţiei, să aibe un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT îi are în vedere atunci când îşi indeplineşte atribuţiile;  demisia din magistratură! Este timpul să plecati acasă domnule procuror şi asta pentru că, prin cel putin tentativa de trafic de influenţă, dumneavoastră v-aţi introdus singur într-o incompatibilitate crasă cu statutul de magistrat”, mai precizează comunicatul.
De asemenea, SNPPC mai cere CSM declanşarea disciplinară a lui Horodniceanu. 
“Declanşaţi cercetarea disciplinara a domnului Horodniceanu şi luaţi măsurile care se impun. Nu este sănătos nici pentru români,nici pentru justiţia din România, menţinerea pe funcţia din CSM dar şi ca magistrat a unei persoane cu un vădit comportament duplicitar: dur şi intransigent când alţii încalcă legea dar sfidator şi agresiv la adresa Poliţiei Române atunci când el încalcă legea şi trebuie să-i suporte rigorile.
Nu putem să nu ne întrebăm care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu, dacă ar fi avut in lucru un dosar in care să existe o probă video cu politisti care, admonestaţi de un interlop, ar fi cedat presiunii şi nu ar fi luat masuri legale. Sau dacă în locul său ar fi fost un poliţist cu un asemenea conportament. Probabil că îi/îl reţinea şi propunea arestarea lor preventivă”, a mai afirmat SNPPC. 
De asemenea, sindicatul poliţiştilor mai solicită Ministerului Afacerilor Interne să ia atitudine. 
“Nu în ultimul rând, solicităm IGPR şi MAI să ia atitudine. Să iasă în comunicare şi să apere onoarea, probitatea, cinstea, curajul, pentru că dacă nu o vor face ar însemna să încurajeze acest fenomen de continuă denigrare/sfidare a legii”, a mai menţionat sursa citată. 
 
Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, fost procuror-şef al DIICOT, a fost oprit în trafic de poliţiştii ieşeni, moment în care i-a întrebat pe oamenii legii dacă ştiu cine este şi a ameninţat totodată că va lua legătura cu şeful Poliţiei judeţului Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.