O poliţistă a fost victima unui agresor sexual în Gara de Nord din Capitală, anunţă Sindicatul Europol, care precizează că bărbatul a început să o ameninţe pe femeie după ce aceasta şi-a declinat calitatea. Sindicatul îşi exprimă indignarea faţă de faptul că agresorul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală şi ameninţare, cu toate că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj, motiv pentru care anunţă că prin avocaţi, vor interveni pentru schimbarea încadrării juridice a faptei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Agresori sexuali, “la liber” în societate. Ieri, în incinta Gării de Nord din Bucureşti, victima unui astfel de individ cu comportament deviant a fost chiar o poliţistă. Colega noastră din structurile Poliţiei judiciare ale Biroului de Poliţie Transporturi Feroviare Gara de Nord, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în ţinută de serviciu, a fost pipăită de un individ care se apropiase din spate. Chiar dacă s-a aflat în stare de şoc, poliţista a efectuat demersurile în vederea reţinerii bărbatului până la sosirea colegilor ei. Astfel, şi-a declinat calitatea, prezentând legitimaţia de serviciu, şi i-a comunicat că acţiunea sa reprezintă infracţiune. Bărbatul în cauză, după ce a auzit că este poliţistă, a recurs imediat la ameninţări şi injurii, cerându-i să nu cheme pe nimeni la faţa locului deoarece în caz contrar o va agresa”, relatează sindicaliştii.
Până la sosirea în sprijin a celorlate forţe de ordine publică, agresorul a aruncat cu un rucsac către poliîistă şi în repetate rânduri s-a îndreptat ameninţător către aceasta, ridicându-şi mânecile bluzei cu care era îmbrăcat, cu scopul vădit de a o intimida şi de a o determina să renunţe la solicitarea sprijinului din partea colegilor săi, conform paginii de Facebook a Sindicatului Europol.
 
 
”La acest moment înţelegem că bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de agresiune sexuală şi ameninţare, cu toate că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj. Este incredibil cu câtă uşurinţă tratează procurorii astfel de fapte care sunt de natură a încuraja comportamentele unor indivizi cu comportamente deviante. În statul "de drepţi" al anului 2023, procurorii consideră că ameninţarea adresată unui poliţist, în cazul prezentat, nu se află în legătură directă cu exercitarea atribuţiilor de serviciu”, remarcă sindicaliştii.
Ei subliniază că acest lucru se întâmplă în contextul în care pentru ameninţarea adresată unui judecător aflat în timpul liber, prin intermediul unei scrisori transmise prin fax, în timp record s-a dispus arestarea preventivă a autorului în vârstă de 70 ani.
”Reprezentanţii Sindicatului EUROPOL, prin avocaţi, vor interveni în prezenta cauză pentru schimbarea încadrării juridice a faptei. Nu putem să nu ne întrebăm cum ar fi reacţionat acelaşi procuror dacă în cauză era vorba despre o judecătoare şi nu o poliţistă”, conchid reprezentanîii siindicatului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.