Sindicatul Europol anunţă, luni, un focar de coronavirus la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, unde mai mulţi poliţişti au fost confirmaţi. Între aceştia sunt adjunctul Constantin Ilea şi şeful Serviciului logistic. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj a transmis că 14 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în rândul angajaţilor, dar activitatea instituţiei nu este afectată. Instituţia precizează că adjunctul IPJ nu este bolnav

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”În cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au fost confirmate 14 cazuri de îmbolnăviri în rândul poliţiştilor. Conducerea Inspectoratului a dispus, pe lângă măsurile zilnice de protecţie sanitară, aplicarea unor măsuri suplimentare de dezinfectare a spaţiilor de lucru, în vederea prevenirii şi limitării răspândirii virusului Covid-19. De asemenea, în acest context, în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică este desfăşurată o anchetă epidemiologică”, a transmis, luni, IPJ Cluj.

Sursa citată a precizat că îmbolnăvirile nu afectează buna desfăşurare a activităţilor.

”Facem precizarea că adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj nu este infectat cu virusul Covid-19. Asigurăm cetăţenii că Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj are capacitatea de a aplica măsurile dispuse conform competenţei, astfel încât comunitatea să fie în siguranţă”, a mai transmis instituţia.

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”Încă un focar de Covid-19 la un inspectorat de poliţie. După ce săptămâna trecută, şeful IPJ Olt a fost depistat pozitiv, astăzi, un nou focar a apărut la IPJ Cluj, acolo unde adjunctul şefului IPJ, Constantin Ilea a fost depistat pozitiv alături de şeful Serviciului logistic, un coleg de la audit, cât şi alţi poliţişti din cadrul biroul administrativ”, a anunţat, luni, Sindicatul Europol.

Sursa citată a precizat că o parte dintre cei infectaţi au fost trimişi în izolare la Hotelul Colina, aflat în subordinea instituţiei, restul în izolare la domiciliu.

”Încă o dată tragem un semnal de alarmă cu privire la riscurile iminente la care sunt supuşi poliţiştii în exercitarea atribuţiilor de serviciu. De asemenea, poliţiştii încă aşteaptă ca ministrul Vela să facă public numărul colegilor infectaţi”, au mai transmis sindicaliţii.

Mai mulţi poliţişti au fost confirmaţi cu coronavirus în ultimele zile, până acum fiind înregistrat şi un deces, al unui poliţist din judeţul Olt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.