Sindicatul din CNAIR prezintă utilajele cu care intervin angajaţii companiei şi utilaje dotate cu elemente de siguranţă pentru oameni, folosite de drumari în alte ţări. Fotografiile sunt făcute publice în contextul în care o angajată a Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova a murit, iar un coleg al acesteia a fost rănit după ce un şofer bulgar a intrat cu TIR-ul pe banda drumului pe care ce doi realizau lucrări de întreţinere. Sindicatul anunţă că cere „măsuri sporite de sănătate şi securitate în muncă” în cadrul negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sindicatul a sesizat şi solicitat în numeroase rânduri conducerii CNAIR necesitatea angajării de personal muncitor, pentru a putea face faţă lucrărilor care trebuie desfăşurate. Până acum, Centrele de Întreţinere şi Coordonare şi districtele, care sunt “celula” de bază a Companiei în asigurarea întreţinerii de reţele de drumuri nu au nici personal suficient şi nici baza materială pentru a acţiona corespunzător. Într-o eră în care vehiculele speciale utilizate pentru semnalizarea lucrărilor sunt din ce în ce mai diverse şi mai sigure, fiind dotate cu bariere de protecţie la impact, angajaţii CNAIR din cadrul districtelor dispun de 1 buc ARD (vehicul până în 3.5 to cu caroserie mixtă, pentru transport personal şi materiale) şi o remorcă uşoară (sub 750kg) dotată cu un panou luminos în formă de săgeata şi 2 buc lumini de culoarea galbenă intermitentă”, informează Sindicatul „Elie Radu” într-un comunicat dat publicităţii joi, document în care colegii transmit condoleanţe familiei femeii decedate în accidentul din judeţul Dolj.
Sindicatul anunţă că se pregăteşte de negocierea unui nou contract colectiv de muncă la nível de unitate, având în vedere că cel actual expiră la dată de 31 mai, iar pe lista de revendicări figurează şi cele legate de asigurarea unor „măsuri sporite de securitate şi sănătate în muncă, asigurări pentru accidente de muncă”, dar şi angajarea de personal suficient, în aşa fel încât în Compania de drumuri să nu mai existe situaţii în care un salariat face munca a doi angajaţi, din cauza lipsei de personal.  
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
„Se apropie cu paşi repezi momentul de foc al companiei, negocierile la noul contract colectiv de muncă, iar membrii de sindicat sunt decişi să-şi susţină revendicările prin toate mijloacele de protest posibile”; avertizează sindicaliştii.
O angajată a Direcţiei Regionalw de Drumuri şi Poduri Craiova a murit, iar un coleg al acesteia a fost grav rănit în urma unui accident rutier produs miercuri pe DN 6, în judeţul Dolj. Ei au fost loviţi de un TIR la volanul căruia se afla un şofer bulgar. În momentul accidentului, cei doi angajaţi ai CNAIR făceau lucrări de decolmatare . 
„Un autocamion care circula pe banda 1 a lovit remorca de semnalizare luminoasă care atenţiona participanţii la trafic că se efectuează lucrări în zona drumul public de către angajaţii de la Drumurile Naţionale, a împins remorca cu tot cu maşina de regie, a împins-o la 30 de metri, a lovit utilajul cu care se lucra pentru colmatări A lovit doi dintre colegii noştri. Lucrările erau semnalizate corespunzător. Angajaţii erau însoţiţi tocmai pentru a nu avea astfel de probleme de acele remorci de semnalizare cu săgeţi luminoase, vizibile de la distanţă foarte mare”, au transmis oficiali ai Direcţiei Regionale de Drumuri Craiova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.