Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) critică dur Parlamentul, după scandalul care a avut loc marţi seară, în şedinţa de plen, sindicaliştii fiind de părere că Parlamentul ”a devenit o instituţie frivolă, în care unii senatori şi deputaţi au început să aibă apucături de deţinuţi cu tulburări de comportament”. În acest context, angajaţii din penitenciare recomandă montarea de gratii la geamuri şi uşi, oferindu-se să îi supravegheze pe politicieni, ”pentru a menţine ordinea şi disciplina” în rândul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) acuză Parlamentul că a devenit o instituţie frivolă, în care unii senatori şi deputaţi au început să aibă apucături de deţinuţi cu tulburări de comportament. Puneţi gratii la geamuri şi uşi, iar poliţiştii de penitenciare vor veni să vă supravegheze, pentru a menţine ordinea şi disciplina în rândul vostru! Cu această atitudine, faceţi rău României, faceţi rău românilor! Violenţa şi circul din Parlament se vor propaga cu rapiditate în toate instituţiile publice din România, în dezavantajul cetăţeanului. Românii vor politicieni responsabili, nu bombardieri în instituţia fundamentală a statului. Scandalul din Parlament, la care am asistat aseară, la votul pentru buget, ne demonstrează că actuala clasă politică este departe de a identifica soluţii la problemele ridicate de sindicatele din penitenciare referitoare la aplicarea legii salarizării unitare, la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi la crearea unui cadru legal eficient, care să protejeze viaţa, sănătatea şi integritatea poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare în faţa infractorilor care uşor, uşor pun stăpânire pe România, spre disperarea cetăţenilor”, se arată într-un comunicat dat publicităţii, miercuri, de FSANP.
 
Angajaţii din penitenciare îi cataloghează pe cei implicaţi în disputele din Parlament drept ”bufoni şi smardoiaşi”, acuzându-i că ”nu au capacitatea să rezolve problema salarizării, pensionării şi deficitul acut de personal din instituţiile de forţă ale statului”.
 
”Parlamentari, nu mai fiţi circari! Vrem legi clare, nu batjocură, ameninţări şi scandal. Opriţi violenţa!”, le transmite sindicatul politicienilor care sunt membri ai Legislativului. 
 
Sindicaliştii membri ai FSANP sunt de părere că ”lupta pentru procente electorale va conduce, din păcate, în scurt timp, la o bătaie în adevăratul sens al cuvântului între putere şi opoziţie, iar Parlamentul va deveni un ring de box, în care senatorii şi deputaţii îşi vor împărţi pumni şi picioare, exact ca pe secţiile de deţinere din puşcării”. 
 
”Atât de jos a coborât respectul, demnitatea şi responsabilitatea în Parlamentul României, încât poliţiştii de penitenciare nu mai au nicio speranţă că problemele sistemice ale instituţiilor de forţă ale statului vor putea fi rezolvate în perioada imediat următoare”, se mai arată în documentul citat.
 
Parlamentarii AUR au protestat, marţi seară, în Parlament, cerând oprirea ”batjocurii” şi acordarea banilor promişi profesorilor. Liderul AUR, George Simion, a acuzat-o pe Diana Şoşoacă de faptul că a făcut scandal, la cererea PSD, iar Diana Şoşoacă l-a acuzat că a lovit-o. Cei doi parlamentarii şi-au adresat jigniri şi au strigat unii la alţii. De asemenea, au protestat mai mulţi parlamentari USR, şedinţa de plen fiind începută cu întârziere.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.