Sindicaliştii din Poliţie vor revenirea asupra deciziei de îngheţare a salariilor şi punerea în plată a compensaţiei de risc pentru poliţişti, solicitând ministrului de Interne o întâlnire pe tema acestor revendicări. Ei avertizează că, în caz contrar, nu vor mai da amenzi începând din 11 ianuarie, ci doar avertismente, din 18 ianuarie vor exercita doar atribuţiile din fişa postului, nu şi pe cele care ţin de comunicarea deciziilor de carantinare, nu vor mai face ore suplimentare, iar în 25 ianuarie vor soluţiona doar urgenţele,.ultima acţiune fiind un protest în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de 5 ianuarie, reprezentanţii federaţiilor sindicale au fost contactaţi pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la îngheţarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social. În cele din urmă, conform adresei de mai jos, am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toţi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul poliţiştilor. De asemenea, am identificat mai multe soluţii care să atenueze impactul OUG 226/2020, dintre care amintim punerea în plată a compensaţiei de risc, drept prevăzut de art. 14 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, au anunţat miercuri sindicatele Europol, Pro Lex, Diamantul, Decus.

Sindicaliştii avertizează că, în situaţia în care nu vor fi consultaţi şi nu va exista voinţă pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de îngheţarea salariilor poliţiştilor, vor fi obligaţi să pună în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite.

Poliţiştii prezintă documentul adresat în acest sens ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, document care conţine revendicările lor şi calendarul protestelor.
 
 
Sindicatele avertizează că, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate, vor declanşa proteste sub diverse forme începând din 11 ianuarie, care vor culimina cu un miting în faţa Ministerului Afacerilor Interne.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.