Sindicatul Naţional al Poliţiştilor din Penitenciare (SNPP) anunţă, luni, că a primit oficial, spre consultare, proiectul de OUG care prevede măsuri fiscal-bugetare pentru anul 2021, unele dintre prevederi referindu-se la îngheţarea sporurilor şi salariilor, dar şi la neactualizara pensiilor militare. Sindicatele reprezentative ale poliţiştilor solicită organizarea unei întâlniri cu ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru a propune alternative la aceste "măsuri scandaloase" la adresa poliţiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - "Zvonurile s-au oficializat şi am reuşit să intrăm în posesia proiectului de OUG pe care Guvernul vrea să îl promoveze înainte de 01 Ianuarie 2021. Textul OUG prevede următoarele măsuri cu impact pe zona noastră:

- menţinerea salariilor de bază/soldelor de bază în 2021 la nivelul cuantumului din decembrie 2020. Practic vorbim despre suspendarea aplicării Legii 153/2017;

- menţinerea normei de hrană în 2021 la nivelul cuantumului stabilit în Ianuarie 2019;

- pensiile nu se actualizează în 2021 cu rata medie a inflaţiei;

- se menţine dreptul de decontare a serviciilor turistice în cuantum de 1450 lei şi pentru anul 2021;

- decontarea serviciilor turistice aferentă anului 2020 se poate efectua şi pentru serviciile turistice prestate în perioada 01 ianuarie – 31 decembrie 2021;

- punctul de amendă va fi menţinut la 145 lei pentru contravenţiile la regimul rutier", arată Sindicatul Europol.

Sindicaliştii adaugă că, referitor la majorarea de 75% pentru orele lucrate în zilele de repaus, sărbători legale şi în alte zile în care potrivit legii nu se lucrează, aceasta se va aplica şi în 2021 conform reglementării din OUG 114/2018, deci nu apare niciun element de noutate în acest sens.

"De asemenea, vă informăm că la nivelul federaţiilor reprezentantive, părţi ale Acordului colectiv încheiat la nivelul MAI, a fost semnat un document comun prin care se solicită, în regim de urgenţă, organizarea unei întâlniri cu ministrul Lucian Bode pentru a propune alternative la aceste măsuri scandaloase la adresa poliţiştilor. Mai mult, speram ca şi demersurile ulterioare să beneficieze de aceeaşi unitate, pentru că este evident la acest moment că numai împreună, la unison, puteam să avem o reacţie pe măsură", spun reprezentanţii Europol. 

La rândul său, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, Federaţia "Forţa Legii", Federaţia Publisind, Federaţia "Al. I. Cuza", Federaţia "Sed Lex" şi Sindicatul Naţional "Pro LEx" solicită întâlnirea cu ministrul Bode pentru a "propune soluţii prin care să evităm escaladarea tensiunilor în rândul personalului MAI".

 
ŞTIREA INIŢIALĂ - ”SNPP a primit oficial spre consultare proiectul de OUG anunţat în articolul nostru de mai devreme. Aşa cum indicau primele informaţii, salariile şi sporurile îngheată, pensiile militare nu se mai actualizează, dar voucherele de vacanţă, respectiv deconturile de turism continuă să se acorde la aceeaşi valoare din 2020. Pe tot anul 2021 va continua acordarea deconturilor de turism inclusiv pentru anul 2020”, au anunţat sindicaliştii. 
 
 
Anterior, sindicaliştii afirmau că ”nu apar intenţii de diminuări salariale (înca), dar nici şanse de continuare a aplicării Legii 153/2017 prin care a fost stabilită creşterea etapizată a salariilor în sistemul public”. 
 
”Pentru anul 2021 bugetarii cu salarii mai mici decât cele prevazute de lege pentru anul 2022 aşteptau o nouă ajustare de 25% din diferenţa între salariul de baza sau de funcţie din anul 2022 şi respectiv cel din 2019”, anunţau sindicaliştii. 
 
Aceştia au publicat şi proiectul de ordonanţă, dar şi nota de fundamentare a acestuia. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.