Sindicaliştii din sistemul penitenciar anunţă că „vor bloca activitatea închisorilor” din cauza ”lipsei de reacţie” a ministrului Justiţiei faţă de de problemele din acest sistem. Penitenciarul Vaslui şi Penitenciarul Deva sunt primele unităţi de detenţie în care poliţiştii de penitenciar anunţă că „vor face exces de zel în îndeplinirea sarcinilor profesionale pentru a bloca activitatea celor două penitenciare la începutul lunii august 2022”. Aceştia îl acuză pe Cătălin Predoiu că nu se implică pentru rezolvarea unor „probleme recurente din închisori”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, de lipsă de reacţie faţă de de problemele din închisori.

„Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) anunţă că poliţiştii de penitenciare vor bloca activitatea închisorilor din cauza lipsei de reacţie a acestuia vizavi de problemele din puşcării. Penitenciarul Vaslui şi Penitenciarul Deva sunt primele închisori în care angajaţii vor face exces de zel în îndeplinirea sarcinilor profesionale pentru a bloca activitatea celor două penitenciare la începutul lunii august 2022. Birocraţia a atins cote alarmante în penitenciare, iar aplicarea întocmai a regulamentelor interne ar bloca activitatea oricărei închisori. Drepturile deţinuţilor nu ar mai putea fi asigurate, iar activităţile cu persoanele condamnate s-ar bloca, inclusiv prezentarea la instanţele de judecată a persoanelor private de libertate ar fi îngreunată”, transmit printr-un comunicat dat publicităţii sâmbătă seară, oficialii FSANP.

Sindicatele din penitenciare sunt de părere că dacă ministrul Justiţiei  s-ar implica  direct în găsirea unor soluţii la „problemele recurente din închisori”, relaţia dintre poliţiştii de penitenciare şi conducerea Ministerului Justiţiei ”s-ar detensiona”.

„Tensiunile dintre poliţiştii de penitenciare şi ministrul Cătălin Predoiu au apărut pe fondul lipsei de reacţie publică a ministrului justiţiei vizavi de informaţiile apărute în spaţiul public legate de modificarea condiţiilor de pensionare a angajaţilor din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională”, se arată într-un comunicat al Federaţiei.

Poliţiştii de penitenciare dau ca exemple pe ministrul apărării, Vasile Dîncu, şi pe cel al Administraţiei şi Internelor, Lucian Bode, despre care spun că „au avut poziţii publice ferme care au venit în sprijinul militarilor şi poliţiştilor”.

Prin comparaţie, angajaţii din sistemul penitenciar susţin că ministrul justiţiei „a preferat să tacă, deşi Ministerul Justiţiei este minister avizator al tuturor actelor normative cu incidenţă asupra drepturilor esenţiale legate de salarizarea si pensionarea poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.