Reprezentanţii celui mai mare sindicat din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că, în condiţiile în care angajaţii solicită majorări salariale, dar nu au primit un răspuns din partea conducerii companiei, lucrătorii de la sectorul de deszăpezire ”sunt hotărâţi” să nu mai presteze această activitate. ”Şoselele vor rămâne înzăpezite în această iarnă dacă drumarii nu îşi vor primi măririle de salarii pe care le merită”, transmite, miercuri, Sindicatul "Elie Radu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salariul minim în C.N.A.I.R. S.A. este de 2.453 lei, motiv pentru care de trei săptămâni, sindicatul a solicitat întâlnirea comisiei de negociere. Banii solicitaţi sunt prevăzuţi în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli, dar se pare că cei din conducerea companiei se eschivează, de teamă de a nu-şi pierde funcţiile. Atât preşedintele Consiliului de Administraţie, Bogdan Pascu cât şi directorul general al companiei, Cristian Ovidiu Cătălin Pistol, încalcă cu bună ştiinţă prevederile Contractului Colectiv de Muncă, neconvocând în termenul prevăzut de contract comisia de negociere. Drumarii sunt hotărâţi să nu mai deszăpezească drumurile în această iarnă, în semn de protest, deoarece nu au primit nici un semn concret de la conducerea C.N.A.I.R. la solicitările de majorări salariale cel puţin în raport cu rata inflaţiei. Acest lucru ar putea duce la un blocaj al economiei naţionale, ceea ce nu ne dorim, şi aşteptăm ca solicitările noastre să nu mai fie ignorate!”, se arată într-un comunicat dat publicităţii miercuri de Sindicatul "Elie Radu", care reprezintă interesele a 4.800 de salariaţi din totalul celor 7.000 ai CNAIR. 

Aceştia reclamă că angajaţii care lucrează la deszăpeziri, în condiţii de ger, rămân, uneori, chiar şi câteva zile, izolaţi în frig şi viscol în diverse zone din ţară, ei fiind totodată şi cei care au cele mai mici salarii din companie. 

Astfel, conform liderilor sindicatului, aproximativ 3.000 dintre angajaţii CNAIR lucrează pe teren la deszăpezire şi au, în medie, un salariu de până în 3.200 de lei brut.  

În fiecare iarnă, angajaţii companiei naţionale de drumuri deszăpezesc 17.000 kilometri de drumuri naţionale şi 873 kilometri de autostrăzi din întreaga ţară, precizează comunicatul dat publicităţii de sindicalişti. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.