Simularea bacalaureatului din acest an, la care sunt aşteptaţi elevii claselor a XI-a şi a XII-a, va avea loc de luni până joi, rezultatele urmând a fi afişate în 18 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 345.000 de elevi ar urma să se prezinte la simularea probelor de bacalaureat, pentru a se familiariza cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul învăţământului liceal.

Conform calendarului de desfăşurare a acestei simulări, luni este prevăzută proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă (pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale), iar miercuri, proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

Numai elevii clasei a XII-a susţin joi proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

Notele obţinute nu se trec în catalog, decât în situaţia excepţională în care elevul doreşte acest lucru.

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel naţional a examenului de bacalaureat, diferenţiate în funcţie de filieră, profil şi specializare, sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe https://subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut.

Subiectele curpind temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme stabilite la nivel naţional, de doi profesori din liceele în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

Anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de bacalaureat - clasa a XI-a - a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele).

La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%). Au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

La bacalaureatul de anul trecut, sesiunea iunie - iulie, au promovat 67,9 la sută dintre absolvenţi. Înainte de rezolvarea contestaţiilor rata de promovare a fost de 66,41 la sută.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.