Câteva sute de manifestanţi au protestat sâmbătă seară, la Palatul Cotroceni, purtând icoane, drapele şi pancarte. Ei au criticat restricţiile, masca, vaccinarea şi au scandat împotriva autorităţilor şi a marilor companii farmaceutice. Protestul s-a încheiat după ce participanţii au rostit o rugăciune. Iniţial, mai mulţi simpatizanţi AUR s-au adunat la Piaţa Universităţii, unde s-a aflat şi liderul formaţiunii George Simion, pentru a protesta faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei, un grup similar aflându-se la Piaţa Victoriei. Ulterior, cele două grupuri s-au reunit în faţa sediului Guvernului de unde au pornit spre sediul Preşedinţiei. Printre manifestanţi s-au aflat şi persoane care au sosit cu autocarele şi care au afirmat că vin din Iaşi şi din Bacău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

UPDATE - Protestul s-a încheiat după ce a fost intonat imnul naţional şi a fost rostită o rugăciune. Spre final, numărul participanţilor a scăzut, chiar unul dintre organizatori remarcând că au mai rămas ”o mână de oameni”. El a declarat închis evenimentul nu înainte de a mai scanda odată cu mulţimea ”Fără testare!” şi a avertiza că oamenii vor ieşi în stradă ori de câte ori vor considera necesar.

UPDATE - Mai mulţi vorbitori se adresează mulţimii, fiind citită şi o listă de revendicări care include ridicarea restricţiilor, reluarea cursurilor în şcoli şi acces la slujbele de Paşte. Unul dintre ei le-a spus manifestanţilor că cel mai bun medicament este soarele, iar iubirea învinge frica.

UPDATE - Manifestanţii ajunşi în faţa Palatului Cotroceni, au un banner cu mesajul ”Fără obligativitatea vaccinării! Fără paşaport de vaccinare!”. Ei cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Sănătăţii şi a secretarului de stat Raed Arafat.

Unii au icoane în mâini, allţii au pancarte cu mesaje împotriva autorităţilor sau împotriva ”Big Pharma”.

UPDATE - Manifestanţii reuniţi în Piaţa Victoriei au pornit în marş spre Palatul Cotroceni. Protestatarii au drapele tricolore şi vuvuzele şi scandează împotriva Guvernului şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

UPDATE - Câteva sute de manifestanţii din Piaţa Universităţii merg la Piaţa Victoriei, însoţiţi de jandarmi.

ŞTIREA INIŢIALĂ -”Oameni de AUR prezenţi astăzi la protestele împotriva restricţiilor impuse de un guvern criminal şi pentru autostrăzile A7 şi A8”, a scris pe Facebook George Simion, postând o imagine din Piaţa Universităţii şi una de la manifestaţia pentru autostrăzi în zona Moldovei..

Protestatarii de la Piaţa Universiatăţii au drapele tricolore şi afişează un banner pe care scrie ”Libertate”.

În Piaţa Victoriei sunt mai puţini manifestanţi cu drapele, însă lor li se alătură oameni veniţi din ţară cu autocarele şi care apoi eu venit în marş în Piaţa Victoriei.

Cei sosiţi cu autocarele, care afirmă că sunt din Iaşi şi Bacău, au drapele, cruci şi icoane. Unii dintre ei declară că îşi vor înapoi ”dreptul de a respira liber” şi revenirea la viaţa normală. Dintrei ei,unii merg şi către Piaţa Universităţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.