Încă un elev din judeţul Sibiu a obţinut media 10 la Bacalaureat în urma contestaţiilor, fiind vorba despre un absolvent al Colegiului Naţional ”Gheorghe Lazăr” din municipiul Sibiu. Un număr de 15 elevi care au fost respinşi iniţial au reuşit să obţină medii peste 6, judeţul situându-se pe locul al doilea în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor finale ale examentului de bacalaureat afişate, luni, încă un elev din judeţul Sibiu a reuşit să obţină media 10.


Este vorba despre Alexandru Frăsie care a absolvit Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”. Alexandru fusese notat cu nota 9,8 la examenul scris la Limba şi literatura Română, şi cu 10 la Matematică şi Informatică. După contestaţii, a reuşit să obţină nota 10 fiind, astfel, a treia medie maximă din judeţ alături de Irina Floarea Linte, absolventă a Colegiului „Gheorghe Lazăr” şi Cristina Hămbăşan de la Liceul Teoretic „Gustav Gundisch” din Cisnădie.


Alexandru Frăsie a terminat specializarea Ştiinţe ale Naturii. Tânărul spune că a învăţat constant şi, de aceea, nu i-a fost deloc greu.
„Este un vis împlinit. Am învăţat constant şi nu mi-a fost deloc greu. Am avut timp şi de prieteni şi de ieşit şi de toate. Dacă înveţi tot timpul nu este greu”, a declarat Alexandru.


Vrea să urmeze Politehnica la Cluj-Napoca, specializarea Calculatoare, şi e mândru de realizarea sa.


Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Judeţului Sibiu, 354 de elevi au fost respinşi în judeţ, iar 1.924 au promovat examenul. Un număr de 15 elevi care au fost respinşi iniţial au reuşit, după contestaţii, să obţină media 6.


Cele mai multe medii, respectiv 619, s-au situat în intervalul 8 – 8,99, alţi 552 de elevi obţinând medii cuprinse între 9 şi 9,99.

Rata de promovare este, după contestaţii, de 84.39%, în uşoară creştere.

”În urma rezultatelor finale, judeţul Sibiu se clasează pe locul II la nivel naţional. Pe primele trei locuri în ierarhia judeţului Sibiu cu rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat se situează Colegiul Naţional «Gh. Lazăr» Sibiu , Colegiul Naţional «O.Goga» Sibiu şi Colegiul Naţional «Samuel von Brukenthal» Sibiu. Felicitări absolvenţilor din judeţul Sibiu pentru rezultatele deosebite obţinute la examenul maturităţii şi mult succes în viaţă!”, au transmis reprezentanţii IŞJ Sibiu.

În judeţul Sibiu, 2.280 de elevi au susţinut examenul de bacalaureat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.