Şi angajaţii direcţiilor de taxe şi impozite din primăriile sectoarelor 2, 3, 4, 6 şi din Ploieşti au oprit lucrul, luni, în semn de solidaritate cu salariaţii din Finanţe care au declanşat un protest spontan la nivelul întregii ţări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al sindicatului Forum, salariaţii din direcţiile de taxe ale primăriilor solicită: asigurarea păstrării în plată a salariilor avute la data intrării în vigoare a noii legi, dacă acestea sunt mai mari decât cele stabilite conform noilor reglementări; respectarea principiului “plată egală pentru muncă egală” pentru cei care desfăşoară aceeaşi activitate şi acelasşi volum de muncă; salarii egale pentru toti salariaţii din instituţiile fiscale care administrează creanţele bugetare indiferent de subordonare, centrală sau locală, activitatea fiind la fel de solicitantă şi complexă, desfăşurată în baza aceleiaşi legislaţii fiscale.

Angajaţii acestor direcţii mai cer tratament nediscriminatoriu şi transparent pentru toţi bugetarii, fără excluderea salariaţilor din administraţia publică locală din grilele de salarizare, ei susţinând că, prin noua reglementare, se exclud practic salariaţii din administraţia publică locală din marea familie a bugetarilor, aceştia devenind ”nişte zilieri” la dispoziţia primarilor.

Conform sursei citate, salariaţii solicită şi: constituirea unei noi familii ocupaţionale, ale cărei atribuţii sunt specifice şi distincte privind colectarea şi constituirea veniturilor bugetare, familia ocupaţională financiar-fiscală, administrare venituri bugetare; dialog social real, prin acceptarea amendamentelor pertinente propuse de federaţiile reprezentative; respectarea deciziilor Curtii Constituţionale prin care se constată încălcări ale drepturilor lucrătorilor şi transpunerea lor în practică şi legislaţie.

Câteva mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării unitare.

Angajaţii din vămi s-au solidarizat cu salariaţii din Finanţe şi au declanşat o acţiune de protest sub forma ”excesului de zel”, astfel că toate maşinile care trec prin punctele de frontieră vor fi controlate amănunţit.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.