Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Arad este sunat zilnic de persoane care vor să obţină informaţii despre starea vremii, confundând numele instituţiei, în timp ce angajaţii îi îndrumă să sune la meteorologi, explicându-le că activitatea de metrolog constă în verificarea instrumentelor de măsurat şi nu are legătură cu studiul fenomenelor atmosferice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şefa Serviciul Judeţean de Metrologie Legală Arad, Szocs Ana, a declarat pentru News.ro că numeroase persoane confundă numele instituţiei şi sună pentru a cere o prognoză meteo, iar angajaţii s-au obişnuit deja cu situaţia şi îi îndrumă pe apelanţi către biroul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

”Este o confuzie făcută uşor din cauza asemănării numelor celor două instituţii. Probabil că atunci când caută numărul de telefon al biroului de meteorologie, notează din greşeală numărul nostru. După voce ne dăm seama că în marea majoritate a cazurilor este vorba de persoane de vârstă înaintată. De fiecare dată, noi le îndrumăm către instituţia competentă în a oferi informaţii despre starea meteo”, a declarat Szocs Ana.

Conform sursei citate, unii interlocutori cer informaţii despre activitatea metrologilor, spunând că nu ştiau de existenţa unei astfel de instituţii.

”Le spunem că metrologia este ştiinţa măsurării. La sediul nostru de pe strada Emanoil Gojdu facem etalonări, verificăm instrumente de măsurat, cum ar fi cântare, aparat de taxat ale taximetrelor sau distribuitoare de carburanţi”, a mai declarat Szocs Ana.

Printre cei care fac diferenţa între instituţii şi îi sună pe metrologi se numără persoane care cer verificarea contoarelor de apă sau a cântarelor comercianţilor. Uneori, există şoferi care au suspiciuni privind funcţionarea corectă a pompelor la benzinării sau clienţi care se simt înşelaţi de taximetrişti. În majoritatea situaţiilor, însă, companiile care deţin benzinării sau taximetre cer verificarea instrumentelor mai des decât prevede legislaţia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.