Senatul a adoptat luni, în calitate de prim for sesizat, o iniţiativă legislativă a UDMR care defineşte clar şi categorizează drumurile pentru ciclism. Liderul senatorilor UDMR Turos Lóránd a afirmat că proiectul de lege introduce o nouă noţiune în sistemul juridic din România, astfel va fi posibilă construirea unor drumuri între două localităţi, independente de drumurile publice. Astfel este introdusă noţiunea de drum de ciclism, în locul pistei de bicicletă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea legislativă a fost elaborată de ministrul Mediului Tánczos Barna, viceliderul senatorilor UDMR Fejér László Ödön, viceliderul deputaţilor UDMR Benedek Zakariás şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna Jakab Barna, arată un comunicat de presă al Uniunii.

Senatorul de Covasna, membru în comisia pentru transport Fejér László-Ödön a afirmat, în plenul de luni, că în urma acestor reglementări, instituţiile  locale, judeţene şi naţionale vor putea construi drumuri pentru ciclişti, care sunt importante atât din punctul de vedere al protejării mediului, cât şi pentru o circulaţie sănătoasă şi sigură.

Proiectul de lege va fi dezbătut în plenul Camerei Deputaţilor şi va intra în vigoare după promulgarea de către şeful statului şi publicarea în Monitorul Oficial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.