Preşedintele PNL Ploieşti, Roberta Anastase, anunţă că liberalii susţin acordarea, din bugetul local, a unui sprijin de 2.000 de lei femeilor care nasc, ajutorul fiind acordat o singură dată, după naştere. De acest sprijin ar urma să beneficieze, conform lui Anastase, doar cei care au plătit taxele şi impozitele şi nu au datorii la bugetul public. ”E important însă de specificat că acest se va primi pe bază de cerere, unde ne aşteptăm ca acele familii care beneficiază de venituri foarte mari să nu aplice”, susţine senatorul liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Propunerea noastră, pe care o regăsiţi în multe alte localităţi din ţară, mai puţin în Ploieşti, este de a susţine familiile care au copii, deci care nasc, pentru că acest ajutor vine în sprijinul familiilor cu nou născuţi, ca un ajutor o singură dată, la naştere, în valoare de 2.000 de lei, ajutor care este menit să sprijine familia în acea prima lună în care ştim cu toţii că acele cheltuieli sunt cele mai importante, cele mai ridicate pentru orice familie. E important însă de specificat că acest ajutor se va primi pe bază de cerere, unde ne aşteptăm ca acele familii care beneficiază de venituri foarte mari să nu aplice, aşa cum se întâmplă şi în alte locuri şi îi vizează, deci pot primi acest tip de ajutor numai aceia care sunt cu taxele, impozitele la zi şi nu înregistrează datorii către bugetul de stat. O componentă foarte importantă pe care o înţelegeţi foarte bine cu toţii în sensul în care încercăm să sprijinim şi bunii cetăţeni, haideţi să spunem în felul acesta, să îi definim ca atare pe oamenii care plătesc taxe şi impozite şi e firesc ca comunitatea să le dea acest ajutor”, a arătat Roberta Anastase.
 
Anastase a admis că acest ajutor nu este unul ”acoperitor pentru toate cheltuielile”. 
 
Ea e de părere că astfel de iniţiative contribuie, conform studiilor, la diminuarea abandonului maternal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.