Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a declarat ,marţi, la Constanţa, că accidentul de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri au murit după ce au fost loviţi cu maşina de un şofer aflat sub influenţa drogurilor, putea fi evitat, el considerând au fost făcute mai multe “erori impardonabile” în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Benone Matei a fost prezent la Constanţa odată cu numirea noului şef al IPJ Constanţa, Mădălina Vlangăr. 
 
El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă accidentul de la 2 Mai putea fi evitat dacă nu erau mai multe nereguli. 
 
“100% accidentul putea fi evitat”, a afirmat şeful Poliţiei Române. 
 
Întrebat şi dacă s-a intervenit pentru ca tânărul care a făcut accidentul să fie lăsat în pace de poliţişti, Benone Matei a răspuns: “Este exclus”.
 
Şeful Poliţiei Române a completat că în cazul accidentului de la 2 Mai au fost mai multe erori impardonabile. 
 
“Vă rog să-mi permiteţi că această cercetare prealabilă să se facă cu maxim echilibru şi cu celeritate. Este evident că au fost o serie de sincope aici. Din nefericire, a fost o serie de erori impardonabile. Asta încercăm noi să facem în acest proiect, să eliminăm cu orice preţ eroarea umană, prin automatizarea fluxului de informaţii, prin multe alte sisteme care să ne permită să reacţionăm integrat şi să evităm ca un singur agent sau un singur lucrător să ia decizii capitale pe situaţii complicate”, a explicat şeful Poliţiei Române. 
 
El a adăugat că în cazurile de omor şi de violenţă extremă reacţia poliţiştilor constănţeni a fost una foarte bună. 
 
“Din perspectiva situaţiei operative, este o situaţie operativă complicată, dar am reuşit până acum să obţinem maxim de eficienţă. Ştiţi foarte bine, şi în cazurile de omor şi în cazurile de violenţă extremă reacţia sistemului şi reacţia poliţiştilor constănţeni a fost foarte bună”, a mai transmis Benone Matei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.