Chestorul general de poliţie Ioan Buda, şeful Poliţiei Române, este aşteptat, luni seara, la Timişoara, de unde, cel mai probabil, se va deplasa la Izvin, acolo unde un poliţist a murit după ce a fost împuşcat în misiune şi unde sute de forţe de ordine îl caută încă pe atacator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, chestorul general de poliţie Ioan Buda este aşteptat să sosească în cursul serii de luni, la Timişoara, şi de aici, cel mai probabil, va merge direct la Izvin, locul în care poliţistul Cristian Amariei a murit în misiune.

Ioan Buda a declarat, în cursul dimineţii de luni, că o vestă antiglonţ nu îl ajuta, cel mai probabil, pe Amariei.

"Poliţistul care a fost ucis putea să dispună de o vestă anti-glonţ, probabil că nu îl ajuta. În primul rând, discutăm de organizarea acţiunii. Acţiunea a fost organizată defectuos, o să vă explic de ce şi cum la momentul oportun. Astăzi ne concentrăm să-l prindem pe criminal. După care venim şi facem o analiză a evenimentelor. După ce analizăm cum s-a intervenit, o să venim cu detalii, dar este important să-l prindem pe criminal astăzi. Poliţiştii au pornit pe câmp tocmai în momentul în care criminalul a spart geamul, a alergat şi a dispărut într-o lizieră. Poliţistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras peste 36 de focuri de armă. Erau doi, unul a luat-o într-o direcţie, celălalt în altă direcţie. Poliţistul a acţionat corect", a declarat, luni dimineaţa, Ioan Buda.

După mai bine de 24 de ore de la tragedie, peste 400 de oameni ai legii îl caută încă, pe o arie de zeci de kilometri pătraţi, pe Ionel Marcel Lepa, care l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei.

Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, şi-a pierdut viaţa, duminică, în timpul unei misiuni. El a fost împuşcat mortal în zona pieptului şi gâtului în timp ce încerca să prindă un fugar, pe Ionel Marcel Lepa, care era înarmat. Bărbatul a fost căutat, după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.