Şeful Jandarmeriei Bucureşti, Cătălin Stegăroiu, a afirmat în legătură cu protestul de marţi, de la Palatul Parlamentului, că jandarmii nu au fost depăşiţi de situaţia şi totul a fost permanent sub control. El a precizat că scopul jandarmilor a fost de a nu folosi forţa. El a declarat că 200-300 de persoane au intrat în curtea Senatului, fiind supravegheaţi de jandarmi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Am avut un grup de 200-300 de persoane, care au intrat în curtea Senatului, au fost permanent sub supravegherea noastră, nu au fost alte incidente, ulterior au părăsit curtea Senatul, la îndrumarea forţelor de ordine. Cu tot ce s-a întâmplat în jurul Palatului Parlamentului şi în curtea Senatului, împreună cu colegii de la Poliţia Capitalei, la acest moment desfăşurăm activităţi de identificare a persoanelor, respectiv de sancţionare a acestora”, a afirmat Cătălin Stegăroiu. 
 
El a menţionat că intrarea în curtea Senatului a fost realizată prin forţarea porţilor şi ruperea încuietorii acelei porţi. 
 
Stegăroiu a fost întrebat şi despre acuzaţiile unor protestatari că jandarmii ar fi dat cu spray lacrimogen. 
 
“Dintr-o greşeală, la un dispozitiv s-a apăsat din cauza presiunii care a fost pe cordon, s-a apăsat din greşeală pe un spray, dar o singură situaţie, izolată”, a explicat şeful Jandarmeriei Bucureşti. 
 
Cătălin Stegăroiu consideră că jandarmii nu au fost depăşiţi şi au avut situaţia sub control. 
 
“Nu am fost depăşiţi absolut deloc, situaţia a fost permanent sub control, nu confundaţi un moment, acela de intrare în curtea Senatului, cu faptul că am fost depăşiţi. Să ne uităm să vedem că nu au fost intervenţii în forţă şi scopul nostru a fost de a nu folosi forţa”, a explicat şeful Jandarmeriei Bucureşti.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.