Şeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Argeş, colonelul Gheorghe Lupescu, diagnosticat cu COVID-19 la jumătatea lunii iulie şi care s-a vindecat, a donat, miercuri, plasmă pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. El face apel la cetăţeni să doneze sânge sau plasmă pentru a contribui la salvarea altor vieţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Colonelul Gheorghe Lupescu a donat plasmă miercuri la Centrul de Transfuzii Sanguine Argeş.

”Timpul petrecut în spital m-a convins să merg să donez, experienţa de acolo mi-a întărit convingerea necesităţii de plasmă, atât de benefică în tratarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Astăzi am fost informat că în mai puţin de o lună pot să revin şi să donez din nou, pe această cale fac apel către toţi cetăţenii să vină să doneze, indiferent că donează sânge sau plasmă”, a declarat şeful IJJ Argeş, citat într-un comunicat dat publicităţii de instituţie.

Anterior şi alţi jandarmi din cadrul Inspectoratului judeţean Argeş au donat plasmă, după ce s-au vindecat de COVID-19.

În cea mai recentă campanie de donare de sânge, iniţiată de Patriarhia Română, jandarmii din Argeş au donat peste 50 de litri de sânge.

Până în prezent, în judeţul Argeş au fost diagnosticate cu COVID-19 5.207 persoane, 25 de noi cazuri fiind confirmate în ultimele 24 de ore. La nivelul judeţului, 220 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza acestui virus.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.