Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, care a făcut, vineri, o vizită în judeţul Prahova, a declarat că este unul dintre cele mai grele judeţe din România, cu activităţi care afectează mediul şi sănătatea populaţiei. Berceanu a anunţat că au fost făcute controale în judeţul Prahova de către echipe din alte judeţe, pentru a reduce astfel riscul corupţiei. La finalul a cinci zile de verificări, s-a propus sistarea activităţii la mai mulţi agenţi economici şi s-au dat amenzi de peste 1,1 milioane de lei, inclusiv la unele primării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, anunţă amenzi de peste un milion de lei acordate în urma a cinci zile de controale făcute la agenţi economici şi primării din judeţul Prahova.

Controalele au fost făcute de către echipe mixte, din care au făcut parte comisari din alte judeţe, pentru a reduce astfel riscul de corupţie.

”Am dat un semnal foarte bun în Prahova, vizavi de modul în care instituţiile statului pot să îşi facă treaba, dacă vor. Fără dumnealor şi sprijin din partea Poliţiei Române e clar că nu am fi putut avea un randament aşa cum lam avut. Am controlat balastierele, operatorii economici care desfăşoară activităţi de dezmembrare a autovehiculelor, de depozitare şi de valorificare a acestora, pentru că aici avem şi o sursă de poluare importantă. Rezultatele au fost pe măsură, chiar neaşteptat de bune. Mi-au concluzionat colegii, cele 7 echipe care au acţionat timp de cinci zile în judeţ au dat peste 1.100.000 amenzi, au şi propus sistarea activităţii unor agenţi economici. Au fost şi la patru UAT-uri care au fost şi ele amendate de asemenea. Măsurile pe care le-au dispus vor fi verificate în următoarele două săptămâni şi atunci vom putea decide dacă vom suspenda activităţile şi altor agenţi economici”, a declarat şeful Gărzii Naţionale de Mediu, într-o conferinţă de presă, susţinută, vineri la Ploieşti, la încheierea amplei acţiuni de control.

El nu a menţionat care sunt firmele sau unităţile administrative amendate.

Octavian Berceanu a anunţat că verificările au fost făcute de către echipe mixte din alte judeţe şi a explicat că, fără sprijinul jandarmilor, comisarilor le-ar fi ”foarte, foarte greu”.

”Foarte important să reducem la minim riscul corupţiei şi atunci venim în judeţ cu echipa din alte judeţe, cu suportul Jandarmeriei şi al Poliţiei şi putem cumva să scoatem la lumină activitatea economică din judeţ. E un judeţ foarte greu, e printre cele mai grele din România. (...) sunt câteva categorii de activităţi care au un risc vădit asupra populaţiei şi mediului: depozitările ilegale, dezmembrările de autoturisme, dezmembrările ilegale, iar ce rezultă de acolo nu rezultă să fie dus în economia circulară, iar de multe ori ajunge pe un depozit ilegal de deşeuri sau sunt arse. Acest fenomen de arderi ilegale distruge foarte mult calitatea aerului şi afectează sănătatea oamenilor”, a adăugat comisarul şef al GNM.

Acesta s-a arătat ”impresionat” de ceea ce a numit „efervescenţa” voluntarilor şi celor preocupaţi de problemele de mediu din acest judeţ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.