Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, şi-a anunţat, vineri, demisia din funcţie, menţionând că rămâne în instituţie "fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor şi de colaborare”. Conducerea instituţiei este asigurată, deocamdată, tot de directorul demisionar. Tot vineri, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a spus că demiterea şefului DSP Arad era luată în calcul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Directorul DSP Arad, Constantin Cătană, a anunţat, vineri, printr-o scrisoare, că va demisiona din funcţia pe care o ocupă de patru ani, dar că va rămâne alături de colegii săi din instituţie.
 
"După şase săptămâni în prima linie, şase săptămâni în care zeci de mii de persoane au trecut prin triajul judeţului Arad şi prin mâinile specialiştilor Direcţiei de Sănătate Publică, am constatat că opinia publică arădeană primeşte informaţii distorsionate despre o realitate care nu corespunde adevărului. Am observat o campanie mediatică şi politică îndreptată împotriva celor care muncesc pentru limitarea efectelor Covid-19 la Arad, dar şi o solidaritate a societăţii civile, a mediului de afaceri, a administraţiei, care se implică în rezolvarea situaţiei dificile. Am înţeles, în ultimele zile, că arădenii îşi doresc o schimbare la vârful Direcţiei de Sănătate Publică. Este motivul pentru care, după 33 ani în Direcţia de Sănătate Publică şi 4 ani la conducerea acestei instituţii, fac un pas în spate. Îmi înaintez demisia din funcţia de director al DSP Arad, dar rămân în continuare alături de echipa din Direcţia de Sănătate Publică, fiindcă suntem într-un moment în care este nevoie de strângerea rândurilor şi de colaborare”, a scris Cătană.
 
Cătană a făcut referire şi la "scoaterea din context a unor declaraţii” şi a spus că este inadmisibil ca medici rezidenţi să nu ştie cum să îmbrace echipamente de protecţie. 
 
"Direcţia de Sănătate Publică este o instituţie care merită respectul public, pentru că munceşte zi şi noapte pentru siguranţa şi sănătatea arădenilor. Şi nu doar în această perioadă de criză! Regret situaţia creată în spaţiul public arădean prin scoaterea din context a unor declaraţii pe care le-am făcut, dar în calitate de director - şi este şi opinia mea de persoană civilă - este inadmisibil ca medici rezidenţi care au absolvit facultatea de medicină, ori asistente medicale, care au absolvit o şcoală sanitară, să nu ştie să îmbrace echipamentele de protecţie! Ne dorim ca arădenii să fie protejaţi şi am fost exigent cu cadrele medicale care au intrat în contact cu ei. Faptul că această exigenţă a fost folosită împotriva mea demonstrează că încă există multe persoane care nu înţeleg cât este de gravă această boală Covid-19 şi ce trebuie să se întâmple pentru protejarea cetăţenilor şi a cadrelor medicale!”, a mai scris Cătană.
 
Directorul demisionar a vorbit şi de cea mai recentă realizare a sa, aducerea unui aparat de testare COVID-19 în judeţul Arad.
 
"Cea mai recentă realizare a Direcţiei de Sănătate Publică Arad este punerea în funcţiune a aparatului PCR-RT, care testează atât pacienţi, cât şi personal medical de miercuri, la 24 de ore de la sosirea în Arad (şi nu doar de azi cum greşit se anunţă în presa). Sistemul medical arădean se confruntă cu o situaţie fără precedent. La finalul ei, vom putea trage concluzii. Repet, a început o campanie împotriva mea, iar Direcţia de Sănătate Publică trebuie extrasă din această dispută, să rămănă respectată, pentru că va continua să rămână în prima linie. Va veni vremea când vom vorbi despre aceste campanii duse de oameni politici care parcă nu îşi doresc ca administraţia şi spitalul să aibă rezultate bune pentru arădeni. Le doresc tuturor cadrelor medicale, tuturor arădenilor, multă sănătate şi succes în combaterea Covid-19!”, se mai arată în textul scrisorii.
 
Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, conducerea DSP Arad va fi asigurată, în continuare, până la noi numiri, tot de directorul demisionar Constantin Cătană.
 
În spaţiul public au apărut, recent, imagini cu Constantin Cătană care se ceartă cu medicii trimişi la triaj în Vama Nădlac.
 
De asemenea, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că judeţul Arad este unul dintre focarele de coronavirus în România, alături de Suceava şi Deva. La Arad au fost depistate, până acum, 110 de cazuri de coronavirus.

"Ne gândim la schimbarea managerului de la DSP Arad, având în vedere şi o evaluare pe care urmeată să o facem. Dar ţin să menţionez că domnul director de la DSP arad şi-a arătat şi intenţia de a demisiona dacă lucrurile iau o altă întorsătură odată cu demisia lui", a spus Tătaru.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.