Şeful de post din Orăştioara de Sus, judeţul Hunedoara, Florin Marc, ”va fi repus în toate drepturile anterioare”, după ce procurorii au clasat dosarul, au anunţat, vineri, reprezentanţii Poliţiei Judeţene Hunedoara. Poliţistul era cercetat sub control judiciar, din luna martie, pentru luare de mită de la patru bărbaţi, căutători de comori în zona Sarmizegetusa Regia, patrimoniu UNESCO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de reprezentanţii Poliţiei Judeţene Hunedoara, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, prin ordonanţă, clasarea cauzei faţă de poliţistul Florin Marc, şeful Postului de Poliţie Orăştioara de Sus.

”Conform prevederilor legale în vigoare, poliţistul va fi repus în toate drepturile anterioare apariţiei situaţiei care a generat punerea sa la dispoziţie”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene.

Şeful de post din comuna Orăştioara de Sus, judeţul Hunedoara, a fost cercetat, încă din luna martie, sub control judiciar, pentru luare de mită de la patru bărbaţi, căutători de comori în zona Sarmizegetusa Regia, patrimoniu UNESCO.

Procurorii au constatat că, în perioada 2013 - 2016, în judeţul Hunedoara, în Munţii Orăştie, zona Sarmizegetusa Regia – patrimoniu UNESCO, s-au derulat o serie de activităţi de braconaj arheologic, căutătorii de comori nedeclarând rezultatele acţiunii lor.

În urma mai multor percheziţii au fost identificate obiecte din patrimoniul cultural naţional: patru denari romani imperiali şi patru monede din perioada lui Burebista. De asemenea, la domiciliul unuia dintre căutători a fost găsit un detector de metale neautorizat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.