Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, afirmă că speră ca miniştrii Sănătăţii şi Fondurilor Europene "să conştientizeze faptul că Braşovul are nevoie de un spital regional", afirmaţia fiind făcută în contextul în care proiectul acestei unităţi medicale nu a fost prevăzut în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat vineri, într-o conferinţă de presă la care a participat alături de liderul PNL, Ludovic Orban, ce părere are despre faptul că proiectul Spitalului Regional Braşov nu va putea obţine finanţare prin PNRR, nefiind prevăzut în acest plan, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a răspuns că speră ca miniştrii Sănătăţii şi Fondurilor Europene "să conştientizeze faptul că Braşovul are nevoie de un spital regional”.
 
"Spitalul Regional, după cum bine ştiţi, este un proiect care a început sub coordonarea Primăriei Municipiului Braşov, s-a întocmit, împreună cu echipa BERD, toată documentaţia necesară, eram extrem de optimist şi mi-aş fi dorit ca acest proiect să fie prins în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Care sunt motivele, fiindcă astăzi suntem într-o coaliţie de guvernare, mă aştept ca atât ministrul Sănătăţii, cât şi ministrul Fondurilor Europene să conştientizeze faptul că Braşovul are nevoie de un spital regional. Există un ordin de ministru dat de pe vremea când era ministru Nelu Tătaru în care Braşovul, alături de Covasna şi Harghita, erau, să zic aşa, gândite ca şi zone care urmau să fie deservite de această unitate medicală”, a declarat Adrian Veştea. 
 
Preşedintele CJ Braşov a adăugat că are "curajul” de a demara acest proiect din fonduri locale. 
 
"În cazul în care acest proiect ne va fi predat, voi avea curajul să încep derularea unei investiţii, cu curaj, în care chiar dacă nu voi avea la început toate sumele necesare cu siguranţă că aceste resurse financiare vor veni pe parcurs în momentul în care vom vedea cu toţii că există un parcurs, că deja începe să se implementeze infrastructura”, a adăugat Adrian Veştea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.