Directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, anunţă va fi elaborat un studiu de fezabilitate prin care să fie găsite soluţii tehnice pentru menţinerea DN 7C - Transfăgărăşanul deschis pentru circulaţie, între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascadă, o perioadă cât mai lungă, în fiecare an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primul pas important pentru modernizarea Transfăgărăşanului (DN 7C)! Am transmis astăzi spre validare către (ANAP) documentaţia necesară licitaţiei contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate între km 104 şi km 130+800. Prin acest contract vrem să identificăm acele soluţii tehnice care să permită circulaţia o perioadă cât mai lungă anual între Piscul Negru şi Cabana Balea Cascadă. Acest drum unic în lume va deveni  mult mai accesibil şi mai sigur pentru toţi cei care vor să îl viziteze”, a scris, marţi, pe Facebook, Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, contractul va avea o durată maximă de 12 luni, dintre care 3 luni pentru elaborarea expertizei tehnice şi 9 luni pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor.

Finanţarea contractului va fi asigurată prin Programul Transport (PT).

Şeful CNAIR a adăugat că, după validarea documentaţiei, va putea fi lansat anunţul de participare la licitaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.