Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, afirmă că în judeţ există zeci de lucrări ale căror beneficiari sunt autorităţile publice şi care au fost abandonate de constructori, el susţinând că pentru rezolvarea acestor situaţii este nevoie de "legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea". Rădulescu povesteşte, într-o postare pe Facebook, că un primar "s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea", el adăugând că "această umilinţă trebuie să înceteze".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Constantin Rădulescu, fost parlamentar şi aflat în al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, atrage atenţia, sâmbătă, asupra dificultăţilor cu care de confruntă administraţiile locale care semnează contracte pentru realizarea de lucrări, fără ca firmele contractante să respecte aceste contracte. 
 
"Una dintre problemele cu care ne confruntăm noi, cei care lucrăm în administraţie, este cea legată de episoade triste, în care diverse firme participă şi câştigă licitaţii, uneori zeci de licitaţii, pentru lucrări spre exemplu… lucrări pe care uneori... le întârzie sau şi mai grav în anumite cazuri... nu le fac.  Motivele invocate sunt nenumărate: că plouă... că ninge ... că e COVID ... că nu au oameni, ba pentru că este mult de lucru… o mie de motive. Îmi spunea un primar că, efectiv, s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea. Această umilinţă trebuie să înceteze!”, scrie Constantin Rădulescu, pe Facebook.
 
Şeful CJ spune că numai în Vâlcea "avem zeci de lucrări efectiv abandonate de constructor”, iar beneficiarii, autorităţi publice, au puţine instrumente pentru a le putea continua.
 
"Din păcate, ce nu ştie lumea este că, atunci când reziliezi un contract, firmele te târăsc în procese care durează ani de zile, iar oamenii nu au nevoie de explicaţii de la primari, de la preşedinţii de CJ, ei aşteaptă lucrări finalizate”, adaugă Rădulescu.
 
Acesta consideră că este nevoie de "legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea". 
 
El promite că va face publice detalii "despre fiecare caz în parte" cu privire la lucrările abandonate, subliniind că "soluţii pentru finalizarea lucrărilor există, însă sunt soluţii care ar trebui să fie ultima alternativă”.
 
"Este un semnal clar pentru cei care cred că pot merge cu ticăloşia până unde vor ei folosindu-se de tot felul de chichiţe legislative sau case de avocatură!”, explică Rădulescu afirmaţiile făcute pe reţeaua de socializare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.