Preşedintele ANPC, Horia Constatinescu a declarat joi despre preluarea Protecţiei consumatorilor de servicii bancare la BNR că nu e din păcate singura instituţie care îşi doreşte în ultima perioadă să ne ia din atribuţii şi că arată că îşi fac treaba bine şi că deranjează probabil anumite interese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Horia Constantinescu a fost întrebat despre intenţia BNR, de preluare a Protecţiei consumatorilor de servicii bancare de la ANPC. 

”Nu mi se pare justificată, nu este din păcate singura instituţie sau singura entitate care îşi doreşte în ultima perioadă să ne ia din atribuţii. Arată, în opinia noastră, că ne facem treaba bine şi că deranjăm probabil anumite interese. Mă gândeam că poate se aşează umăr lângă umăr cei care doresc să ia din atribuţii, împreună cu cei de la Sanitar Veterinar, cu cei de al Banca Naţională şi împreună iniţiază un act normativ de desfiinţare a ANPC şi atunci se simplifică toate aceste situaţii”, a spus şeful ANPC. 

”Nu trebuie să uităm că Autoritatea noastră, în raport cu instituţiile bancare, a avut o sumă destul de importantă de acţiuni de control demarate, marea majoritate câştigate în instanţă, cdea mai recentă şi mai răsunătoare, raportată la una dintre băncile celebre din România, a reuşit să aducă înapoi unui număr de peste 9.000 de consumatori”, a mai spus el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.