Şefa secţiei de anestezie-terapie intensivă (ATI) de la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Bucureşti, afectată grav de virusul SARS-Cov-2 cu care a fost infectată de către unul dintre primii pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 în România, ar putea fi externată luni, după ce şi-a revenit şi a stat pe suport respirator peste o săptămână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Şefa secţiei ATI din cadrul spitalului „Dimitrie Gerota”, medicul Alida Moise, care s-a aflat în stare foarte gravă după ce a fost infectată cu virusul SARS-Cov-2, şi-a revenit şi ar putea fi externată luni. 
Anunţul a fost făcut duminică seară de către ministrul de Interne Marcel Vela, în cadrul unei intervenţii telefonice la România TV.
 „Din informaţiile mele, sperăm ca mâine să fie externată. Povestea este aproape incredibilă, a luptat cu moartea. Oameni care ştiu să cadă şi să se ridice pot fi exemple pentru noi toţi” a spus Marcel Vela. 
Alida Moise, şefa secţiei ATI din Spitalul Gerota, a fost infectată cu noul coronavirus de către fostul poliţist care a ascuns autorităţilor că a călătorit în Israel şi care a contaminat membri ai familiei, colegi de serviciu şi persoanl medical şi a determinat plasarea unităţii medicale în carantină.. Un alt medic din spital a fost de asemenea, infectat.
Alida Moise a stat 10 zile pe suport respirator, au declarat colegii acesteia.
Fostul ofiţer MAI a fost externat după ce  a stat aproximativ o lună în spital. Pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sector 2, pentru infracţiunea de "zădărnicire a combaterii bolilor".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.