Secretarul general adjunct al Guvernului Cristi Barbu afirmă într-o postare pe Facebook referitoare la coronavirus, că cele mai bune lucruri pe care le putem face în această situaţie sunt să rămânem calmi şi raţionali, să ne informăm corect şi să ţinem cont de regulile normale de igienă, adăugând că ”cele mai multe persoane infectate cu Coronavirus au simptome subclinice, ȋn sensul că infecţia poate trece şi persoana se poate vindeca fără nicio complicaţie şi chiar fără să ştie vreodată că a avut aşa ceva”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În aceste zile, să rămânem calmi şi raţionali, să ne informăm corect şi să ţinem cont de regulile normale de igienă, sunt cele mai bune lucruri pe care le putem face. 
Nu avem de ce să cădem pradă fricii de Coronavirus, deoarece teama iraţională, răspândirea zvonurilor false şi haosul informaţional pot fi mult, mult mai periculoase decât acest virus”, scrie Barbu.
El argumentează că până la acest moment nu există niciun caz diagnosticat cu coronavirus ȋn România, Guvernul lucrează de două luni de zile în mod organizat pentru a preveni infecţia şi pentru a o controla atunci când se va ȋntâmpla, gripa sezonieră este mai agresivă decât Coronavirus.
”Nu a văzut niciodată o isterie generală din cauza gripei. - Anul acesta au decedat 45 de persoane din cauza gripei sezoniere, iar anul trecut peste 50 de persoane. Este regretabil, dar este la fel in toată lumea, an de an”, afirmă secretarul general adjunct al Guvernului, argumentând că „cele mai multe persoane infectate cu Coronavirus au simptome subclinice, ȋn sensul că infecţia poate trece şi persoana se poate vindeca fără nicio complicaţie şi chiar fără să ştie vreodată că a avut aşa ceva”
”Aşa că, atunci când se va ȋntâmpla, dacă se va ȋntâmpla, calmul, raţiunea, o bună organizare, regulile de igienă de bun simţ, precum şi respectarea regulilor de mobilitate, ne vor trece cu bine peste această situaţie”, conchide Barbu.
Un număr de 17 persoane sunt în carantină în România, după ce s-au aflat în zone unde sunt numeroase cazuri de infectare cu coronavirus, iar alţi aproximativ o mie de oameni sunt izolaţi la domiciliu, au anunţat, luni seară, autorităţile. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că, în Neamţ, două persoane venite din China nu au respectat măsurile privind izolarea la domiciliu şi riscă amendă sau închisoare. La nivel naţional sunt peste 4.000 de locuri de carantină, în 125 de locaţii. Până în prezent, în România nu s-a confirmat niciun caz de infecţie cu coronavirus, luni seară nemaifiind în lucru alte teste.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.